Kada su u pitanju religije njih ima jako puno u svetu, ali je malo koja popularna kao kršćanstvo ili islam. Ove dve religije dominiraju svetom i imaju mnogo vernika koji svaki dan poštuju svoje obaveze prema veri. Vera islam je zastupljena i u našem regionu, a to uključuje i neke orijentalne običaje koji nisu možda uobičajeni za južnoslavenske narode.

Tako da mnge vernice koje život posvete islamu moraju da nose makar hidžab i da time pokriju kosu, uši i jednostavno celo telo kako bi lepotu skarile od muškaraca jer se u ovoj religiji žena sme otkriti samo pred mužem i sinovima ako ih ima, dok ostali ne mogu da je vide. U poznatoj seriji Seks i grad kada su išle u dubai u posetu i ispostavilo se da mnoge žene ispod hidžaba i burke nose skupocenu markiranu odeću i mnogi su zapadni gledaoci počeli da veruju u taj mit. Mi danas sa vama delimo neka saznanja o tradicionalnoj i verskoj nošnji islamskih naroda koje se nose svuda.

Žene gledaju da što manje nose ispod hidžaba, nikaba ili burke u letnim mesecima jer bude baš vruće, dok preko zme nose haljine ispod. Žena mora da nosi minimalno hidžab a nikab i burku nosi samo ako ona to želi i to da se približi svom Bogu Allahu.

Ako se desi da je žena prisiljena da nosi burku onda je to protiv vere jer je to lična odluka. Neke žene ispunjavaju svoju potrebu za lepotom tako što u kući hodaju apsolutno sređene, dok kada izađu vani ispod burke se trude isticati kako drugi muškarci ne bi primetili njihovu skrivenu lepotu.