Dušan Raljić (58) krenuo je na emotivnu odiseju u potrazi za svojim voljenim stricem, a priča koja se razvijala vremenom sve više podsećala na zaplet filma. Početni trag bio je skroman jer su informacije o njegovom stricu bile vrlo oskudne, s obzirom na to da je taj stric misteriozno nestao pre mnogo godina.Dušan je odlučio da podeli svoje jedine informacije o stricu putem društvenih mreža, iako su bile vrlo ograničene. Njegov stric nestao je bez traga, a Dušan je postavio oskudne podatke koje je imao o njemu.

“Rođen 1937. godine u tadašnjem Skender Vakufu, a nakon odsluženja vojnog roka, 1959. dolazi u Pančevo kod svog strica kod kog je učio obućarski zanat. Navodno je u to vreme imao neku devojku koja je bila trudna. Nakon godina života i rada u tom gradu, jedne večeri se nije vratio u svoj stan, a tamo ga nisu našli ni sutradan, a ni narednog dana. Bogoljubu Raljiću se gubi svaki trag.”Dušan je razgovarao s ljudima, pretraživao stare uspomene i prikupljao informacije od svih s kojima se susretao. Nakon toliko godina traganja, Dušan shvata da je pomak vrlo mali, ali svaka nova informacija budi mu nadu i motivaciju za nastavak intenzivne potrage koja traje već tri godine.Unatoč svim izazovima i misterijama koje okružuju nestanak njegovog strica, Dušan ne odustaje od svog cilja – saznati šta se desilo s Bogoljubom.Priča o Bogoljubu Raljiću počinje u sadašnjem Kneževu, gde je rođen 2. maja 1937. godine kao drugo od sedmoro dece. Nakon služenja vojnog roka u Varaždinu, odlazi kod svog strica Dušana u Pančevo, gde je učio obućarski zanat. Bogoljub je, kako kaže njegov bratanac Dušan, brzo napredovao i postao vredan mladić.Međutim, iznenada i tajanstveno, njihov život se pretvara u misteriju koja nije razrešena čak 64 godine. Bogoljub je nestao bez traga.

-<

Dušan detaljno opisuje događaje tog dana: “Bogoljub tog dana nakon šetnje ne dolazi u stan. Prošla je noć, međutim i ujutru soba je bila prazna. Mislili su ‘ajde, možda je negde kod kolega prenoćio’. Međutim, drugi, treći, peti dan – od Bogoljuba ni traga ni glasa.”Očajnički su tražili Bogoljuba, slali su pisma i raspitivali se, ali bez uspeha. Nisu znali da li je Bogoljub živ ili mrtav. Međutim, nakon nekoliko godina, njegov brat Anđelko primetio je misterioznu devojku s malim dečkom u kafani na železničkoj stanici u Pančevu. Devojka je pitala za Bogoljuba, no Anđelko je samo kratko odgovorio da ga ne poznaje, premda je bio šokiran sličnošću dečka s njegovim bratom. Nažalost, devojka je nestala, iako je Anđelko kasnije pokušavao ponovno sresti.Dušan je rešen da ne odustane od potrage i nada se da će saznati više o svojem stricu Bogoljubu, ali i o devojci Mileni i njenom sinu. Ova priča je svojevrsna trilogija tuge i nade, a Dušan se nada da će na kraju pronaći odgovore.

Preporučujemo