U doba pandemije koronavirusa, trgovina putem interneta doživjela je značajan porast. Iako je rizik od prijevare prisutan, sve veći broj ljudi odlučuje se na online kupovinu. Nažalost, neki doživljavaju negativna iskustva, a jedno od njih je i Marijana Dragović iz Čačka. Njezino razočaranje proizlazi iz iskustva s naručivanjem čizama putem Instagrama, što ju je potaknulo na oprez pri budućim online kupovinama.

Kada je naišla na stranicu koja reklamira brendirane zimske čizme, Marijana je kontaktirala administratore kako bi saznala cijenu i dostupnost željene veličine. Odgovor je bio ljubazan, a cijena čizama iznosila je 7800 dinara. Iako nije očekivala pravu markiranu obuću po tako niskoj cijeni, ipak je računala na dobro izrađenu i kvalitetnu imitaciju.Nakon narudžbe, Marijana je s nestrpljenjem čekala dostavu. Kada je paket stigao, platila je 8400 dinara za čizme i poštarinu, ali je otvaranjem paketa doživjela iznenađenje. Čizme nisu bile one koje je naručila – nisu bile samo druge boje, već su bile lošije kvalitete, poput kartona i plastike, umjesto prave kože, kako su to administratori potvrdili.

Odmah je kontaktirala prodavce putem Instagrama, a odgovor je bio brz, uz ispriku zbog pogreške. Tvrdili su da je paket poslan na krivu adresu zbog velikog broja narudžbi. Zatražili su povrat čizama putem kurira, a Marijana, puna povjerenja, slijedila je upute. Međutim, čizme nikada nisu stigle, a administratori su je uvjeravali da su na putu. Na kraju je shvatila da je prevarena, ostala je bez novca i obuće.

Nakon dijeljenja svog iskustva na Instagramu, Marijana je otkrila da je više djevojaka prošlo kroz isto iskustvo. Izgleda da se radi o organiziranoj skupini prevaranata, a ista situacija ponovila se više puta s djevojkama koje su primile neodgovarajuću robu, plaćale povrat, ali nisu dobile ni novac ni željenu obuću. Marijana, svjesna sve većeg broja digitalnih prevaranata, želi upozoriti druge da budu oprezni prilikom online kupovine i razmišlja o prijavi ovakvih prijevara vlastima kako bi zaštitila druge od sličnih gubitaka.

Preporučujemo