Svjedoci smo da u današnje vrijeme roditelji koriste svaki mogući način da njihova djeca steknu neku popularnost i preko djece liječe, vjerovattno neke kompleke i neostvarene želje iz mladih dana. Da roditelj nekad može napraviti više štete nego koristi svom djetetu nije ništa strano. I danas vam donosimo još jedan od primjera. Kada pročitate šta je aktertka današnje priče uradila, neće vam biti dobro.

Naime, dvanaestogodišnja djevojčica je nedavno primljena u bolnicu zboog velikih stomačnih problema i bolova. Ljekari su kao i obično u prvi mah pomislili da je djevojčica u drugom stanju, ali su su nakon detaljnog pregleda došli do šokantih činjenica. Nakon svih potrebnih pregleda i nalaza, utvrđeno da je djevojčicin stomak pun parazita, kojim ju je majka odlučila hraniti kako bi djevočcia postala Mis Floride.

Magazin Recepti - BOLOVI U STOMAKU OKO PUPKA: Odmah se... | Facebook
Ova ambiciozna majka je ipak kasnije priznala da je svojoj kćerki davala jaja pantljičare, koji su se brzo izlegla u njenom stomaku. Ovo nije prvi slučaj da se ova metoda mršavljenja primjenjuje. Iako su ljekari konstantno upozoravali da se i na zdraviji način može smršati, ova metoda se primjenjuje već 100 godina unazad.

7 znakova zbog kojih se trebaš zabrinuti ako dijete boli trbuh | missMAMA

Neke pantljičare mogu da narastu i do 30 metara i da u čovjekovom stomaku žive i po 20 godina, ali isto tako mogu dovesti i do smrti, pišu strani mediji. Ovo dešavanje bilo je na meti negativnih komentara javnog mnjenja.

Mogli ste čuti kako je zbog ovakvog zlostavljanja, potrebno oduzeti starateljstvo nad djecom, jer većina tih djevojčica ne žele to da rade, ali su prinuđene od strane svojih roditelja.

Bolovi u trbuhu kod djece – što je važno znati? - MaminSvijet.hr

S druge strane, mnogi ne osuđuju majku, kao ni taj čin žrtvovanja zdravlja sopstvene kćerke u svrhu ostvarenja majčine želje, već su krivi izbori koje bi bilo poželjno ukinuti.