Vrlo čudna i zanimljiva tema za danas. Prošlog maja, žena iz Hamiltona po imenu Heder Vendert izgubila je muža u prometnoj nesreći. S kolegom se vratio s poslovnog puta i bilo mu je puno bolje. Bila je šokirana kada je saznala da njezin muž nije u blizini, a to je bilo nešto najgore što je doživjela.

“Još od sahrane niko osim mene nije više dolazio na grob. Ipak, dve nedelje posle pokopa, primetila sam da svakog vikenda neko ostavlja cveće na njegov grob. Pitala sam njegove prijatelje da li ga oni obilaze, ali nisam dobila odgovor koji sam želela. Počela sam da razmišljam ko bi to mogao da bude. Širu familiju nije imao”, pričala je ona.

 

“Puna dva meseca nisam uspela da “uhvatim” tu osobu, a onda sam je, kad sam se najmanje nadala, primetila. Otišla sam da operem ruke na česmu koja je bila udaljena nekih 60 metara od Stjua. Kad sam se osvrnula, videla sam neku ženu od recimo 30 godina. Stajala je tu i posmatrala spomenik. Naježila sam se. Svašta mi je prolazilo kroz glavu. Nije valjda imao ljubavnicu. To bi me dodatno ubilo”, pričala je Heder.