Nakon jučerašnje vijesti koja je poput bo*be odjeknula u javnosti, svi su zanijemili. Naime, čuveni srpski kompozitor Kornelije Kovač izgubio e bitku za život u 81. godini u Beogradu, uslijed infekcije posljednica korona virusa i tako iza sebe ostavio svoje 3 kćerke : Aleksandru, Kristinu i Anju ali i bogato muzičko naslijeđe također.

Preminuo legendarni kompozitor Kornelije Kovač
Vijest o njegovoj smrti potresla je cijeli regio, a mnogi muzičari koji su imali priliku da sarađuju s njim, oprostili su se emotivnim riječima.

Naša legendarna pjevačica Vesna Zmijanac nije krila emocije i tugu koju su je obuzele zbog odlaska velikog prijatelja i saradnika.


– Toliko mi je samo žao što nas je napustio. Kornelije je radio na mojim pesmama „Kad zamirišu jorgovani“ i „Kraljica“. Pamtiću ga kao smirenog čoveka koji je odavao utisak sigurnosti svima nama koji smo ga znali i s njim blisko sarađivali. Njegova predivna duša će večno da živi kroz neprevaziđena dela koja je ostavio. Taj čovek bio je jedan od retkih koji su temeljno radili svoj posao i stvarali umetnost tako da bude neponovljiva i nedodirljiva. Večno će ostati u mom srcu. Šaljem ljubav i iskreno saučešće porodici Kovač – rekla je Zmijančeva kroz suze.

Njegove kćerke Aleksandra, Kristina i Anja s se također oprostile od svog oca potresnim irječima koje tjeraju suze na oči na njihovim društvenim mrežama.

– Napustio nas je najbolji čovek, najveća muzička legenda koja je ikada koračala ovim prostorima i neko ko je zauvek promenio istoriju jugoslovenske i srpske muzike i umetnosti. Volimo te zauvek, tata, do zvezda i nazad – napisala je Aleksandra.