Sigurni smo da se svi sjećate glumice Belme Lizde Kurt, koja se proslavila ulogom Rabije Bubić Bube u popularnoj humorističnoj seriji Lud, zbunjen, normalan. Veliku tragediju doživjela je 2010. godine, kada su glumica i njezin suprug, redatelj Aleš Kurt, doživjeli najveću tugu svojih roditelja koji su izgubili dijete, sina, kada je imao samo 10 godina.

Desetogodišnji Jan Isak sa svojom 60-godišnjom sestričnom u Kanadi. Htjeli su se voziti kajakom, ali su doživjeli strašnu nesreću. Tijekom vožnje čamac se prevrnuo, a dječačić i djevojčica su nestali, a kako javljaju mediji, suprug nestale nazvao je policiju, a krenula je masovna potraga zrakoplovima i čamcima. Sljedećeg dana u 4 ujutro vidjeli su prevrnuti čamac, a šest sati kasnije žena i njezin nećak pronađeni su uz drenažni greben. Prevezeni su u bolnicu, nakon čega je dječak preminuo od smrzotina, a žena je hospitalizirana.

“Želela sam da stvorim novu dimenziju, koja u velikoj meri dolazi iz moje ljubavi prema teatru i pričanju priča. Ali Umin ormar istovremeno je i moj bunt protiv konzumerizma i nepoštovanja našeg kulturnog nasleđa. Veliki sam poštovalac dece i njihove percepcije sveta, volim da im se približim i postanem im na neki način frendica” rekla je glumica u razgovoru za portal.