Žarko Laušević i Vesna Radusinović, dvoje umetnika koji su zajedno odrasli u idiličnom okruženju, deleći nezaboravne trenutke detinjstva na Cetinju. Smrt legendarnog glumca Žarka Lauševića zavila je u crno sve one koji su ga obožavali kao umetnika, a posebno je pogodila njegovu dugogodišnju prijateljicu Vesnu Radusinović, koja je sada supruga Milomira Marića.

Vesna, kao književnica, nije ostala ravnodušna na gubitak dragog prijatelja. Na svom Instagram profilu, sa izraženom tugom, podelila je svoje osećaje prema Žarku:”Kad god se pojaviš u kadru svi nestanu! Ne vide se, ne čuju se. Oduvaš ih. Smrt ne postoji i ništa sem večnosti ne broji.”Ova rečenica odražava duboko poštovanje i ljubav prema Žarku, koji je oduvek imao sposobnost da privuče pažnju svojim glumačkim talentom.

Vesna se priseća dana provedenih u Žarkovom društvu sa setom i toplinom:”To je bilo jako davno. Žarko je bio moj prvi komšija na Cetinju. Odrasli smo u jednom dvorištu. On i njegov brat su uvek bili zaštitnički raspoloženi prema nama koji smo bili nekoliko godina mlađi.”Nostalgično, Vesna otkriva detalje njihovog detinjstva, opisujući kako su zajedno stvarali nezaboravne trenutke:

“Uvek sam bila inicijatorka vešte i lake zarade, pa sam Žarka nagovorila da postane Oliver Mlakar, ja da budem Helga Vlahović, a baba je pristala da njen novi kišobran bude bubanj za pitanja. I tako smo pravili tv kviz u dvorištu.”Osim toga, Vesna se seća nežne strane Žarka, koji je, uprkos uspehu koji je postigao kasnije u životu, zadržao svoju stidljivu i nežnu prirodu:

“Žarko je znao da uzme bakinu varjaču i najavljivao bi Sofiju Loren, Rakel Velč, Elizabet Tejlor, dok bi se sankama spuštali snežnom stazom od atrognasnog doma sa vrha ulice.”Njihovo zajedničko detinjstvo na Cetinju bilo je ispunjeno smehom, igrom i kreativnošću, a Žarko je, kako Vesna ističe, postao “princ, car, kralj glume.” Zajedno su prošli kroz nekoliko razreda osnovne škole, ali život ih je odveo različitim putem.

“U godinama koje su sledile, mala cetinjska trupa je bila veoma ponosna na njega. Zdravo i lepo detinjstvo smo imali.”Iako su se putevi razdvojili, Vesna čuva sećanje na nežnog dečaka koji je postao velikan glumačkog sveta. Iz njene priče izbija duboko prijateljstvo i poštovanje prema Žarku Lauševiću, čoveku koji je obeležio ne samo svet glume već i živote onih koji su imali sreću da ga poznaju.

Preporučujemo