Ljiljana Velimirović (54), koju je jučer oko 14 sati nožem u*io njen bivši muž Robert Velimirović u stanu u ulici Sergeja Jesenjina, u subotičkom naselju Ker, nije nikada prijavljivala nasi**e u porodici, ali kako domaći mediji saznaju, ona je trpila maltre*iranje zbog čega se i odavno razvela od njega.

Uviđaj u Sergeja Jesenjina 23

Njen bivši muž je nakon počinjenog djela pobjegao i policija intenzivno traga za njim. Kako su ispričale njene prve komšije, ovu nesretnu ženu je u*io čovjek od kojeg se i razvela jer je p*o i malt*etirao svoju porodicu. Ona se nakon ravoda vratila nazad stan u kojoj je živjela njena majka u Keru, a prije toga ona je sa svojim mužem živjela, osim u stanu u Keru i u subotičkom naselju Prozivka. Njih dvoje imaju kćerku koja se školovala u Beogradu, a zatim se odeslila u Englesku, i Ljiljana je bila izuzetno ponosna na svoju jedinicu.

Stan na prvom spratu u Sergeja Jesenjina 23 u Subotici u kom je živela sa majkom i u kom je ubijena Ljiljana
– Ljiljanu znam još kada je bila mala, igrala se ovde pred zgradom s mojom decom. Znam da ima jednu ćerku koja je otišla u Englesku. Čula sam kada je njena majka Ljubica rekla policiji da je mislila da je Robert došao da se pomire. Pustila ga je u stan i verovatno je Ljiljana odbila pomirenje, i on je onda ubio. Bili su rastavljeni dugo. Mislim da je radila u fabrici “Osmi mart”, gde se prave čarape i čipke, a pre toga je radila u prodavnici. Sa Ljiljanom smo uvek stali i pričali, bila je divna žena. Od sudbine se izgleda ne može pobeći. Teško jadnoj majci njenoj, ćerku više nema, a unuka daleko – kaže komšinica iz susjednog ulaza Slavica S.

Komšinica Slavica S.

I komšije iz ulaza u kom je stanovala Ljiljana kažu da je godinama živjjela sa majkom. Roberta se sjećaju iz viđenja, dok su njih dvoje još bili u braku. Nakon uviđaja, koji su radili policija i predstavnici Višeg javnog tužilaštva u Subotici, stan u kom je u*ijena žena živjela je zapečaćen, a njeno tijelo po nalogu VJT biće poslato na obdukciju u novosadski Institut za sudsku medicinu.