Milajna je nakon završetka pete sezone Zadruge u kojoj je kratko učestvovala odlučila da se suvišnih kilograma riješi operacijom smanjenja želuca i tim povodom je otišla na jednu privatnu kliniku u Tursku. Nakon operacije ona se nije osjećala dobro i sa velikim bolovima se javila u Klinički centar u Nišu gdje su je hitno operisali.

 

Kako se saznalo ona je tada bila izgubila 2,5 litara krvi i izvađena joj je slezena te je bila u jako kritičnom stanju i život joj je bio u pitanju. Njeni roditelji su za sve okrivili ljekare koji su operaciju izveli u Turskoj i najavili su i tužbu.

Doktor se oglasio i sa dokazima i pojašnjenjem cijele operacije i istakao i da postoji snimak te da je sve urađeno kao treba. Slezenu joj nisu oni povrijedili a što se tiče pojave tromba to se može desiti svakome. On je dva sata nakon operacije mobilisao Miljanu i podigao je iz kreveta a uradio je i posturalnu drenažu da bi pomogao Miljani da se riješi povećanog sekreta koji se javlja kao posljedica pušenja. Posljednje viejsti iz bonice kažu da je Miljana sada stabilno i da se oporavlja.