Banda Admira Arnautovića poznatijeg kao Šmrk, koji je uhapšen, je prije desetak dana u centru Sarajeva napala policiju, a potom su iz automobila izvukli Eldina Mulića kojeg su brutalno pretukli. On je sa teškim povredama završio na KCUS-u, Šmrk se predao policiji, ali iz Tužilaštva Kantona Sarajevo je naređeno da ga puste na slobodu. Admir Arnautović Šmrk, ranije osuđivani narko diler, jedan je od menadžera poznatih pjevača Jale Brata i Bube Korelija.

Jala i Buba zadali izazov – smisli najbolje stihove i imaš duet s njima! Jedan hrvatski izvođač je rasturio
Šmrk je bio prisutan i na njihovom koncertu “Born in Ghetto”, gdje se pojavio na bini odakle je pivom posipao publiku, i kako se može vidjeti na navodnom snimku, prijetio nepoznatoj osobi. Nakon koncerta, ipak, nije bilo nikakvog obračuna. Ipak, sutradan je na Skenderiji, došlo do sukoba. Eldin Mulić je, navodno, iz gasnog pištolja pucao u pravcu u kojem je bio Admir Arnautović Šmrk. Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo su intervenisali i odmah priveli Mulića kojeg su držali u policijskom automobilu.

Tada se pojavljuje grupa muškaraca sa Admirom Arnautovićem Šmrkom na čelu i iz policijskog automobila izvlači Mulića. Prilikom napada na njihov automobil, policajci su pojbegli, a Šmrkova grupa je brutalno pretukla Mulića. Ubrzo nakon napada na policijski automobil, na mjestu događaja su se pojavili pripadnici Specijalne jedinice MUP-a Kantona Sarajevo. Tada se Arnautović sam predao.


– Situacija nije bila jasna, pa je naređeno da se pusti – rekli su za Istraga.ba u Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Šmrk se, tako, odmah našao na slobodi. Ali tužiteljka Džinović je, zato, naredila hapšenje Eldina Mulića.

– Dana 14.08.2022.godine u 13.50 sati policijski službenici PU Centar su, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 323. KZ F BiH (Izazivanje opće opasnosti), lišili slobode lice E.M. rođen 1989.godine iz Sarajeva. O događaju je obavješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, pod čijim nadzorom, policijski službenici nastavljaju dalji rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju svih okolnosti vezanih za izvršenje ovog krivičnog djela – saopšeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

O Šmrkovom napadu na policijski automobil, ni MUP KS niti Tužilaštvo Kantona Sarajevo se nisu oglašavali.