-Nemoj. Nemoj. Nemoj. To bi promjenilo rat kao ništa prije, kao ništa od Drugog svjetskog ra*a – odgovorio je Bajden na pitanje CBS-a šta bi rekao Putinu ako bi razmislio o upotrebi takvog oružja.

Bajdenov poziv koji je upućen Putinu bio je tema na ruskoj televiziji u emisiji koju je vodio Vladimir Solovjov. Kolumnistkinja “Dejli bista” i analitičarka Džulija Dejvis objavila je i prokomentarisala snimak emisije, prenio je Index.hr.

BHRT - Radiotelevizija Bosne i Hercegovine

“U međuvremenu, nuklearne prijetnje Njemačkoj i Britaniji, upozorenje NATO-u da ne ulazi u Ukrajinu. To je u direktnoj suprotnosti sa njihovim lažima, koje stalno izbacuje državna televizija, da je Rusija već u ra*u sa NATO-om i da su ’uniformisane NATO-trupe’ u Ukrajini“, napisala je ona.

Na snimku koji je prikazan je govor Andreja Guruljova, člana Odbora za odbranu ruskog parlamena i poslanika ruske Dume. Najprije je odluučio da se osvrne na riječi američkog predsjednika.

– Da li on kaže da bismo mogli da upotrebimo nuklearno oru*je u Ukrajini? Da, mogli bismo da upotrebimo nuklearno oru*je, ali sigurno ne u Ukrajini. Još uvijek moramo da živimo tamo – rekao je on.

Putin rekao Xiju: Spremni smo na pregovore s Ukrajinom | 24sata
– Srećan, dobro uhranjen “nemački hamburger”, čija stražnjica već počinje da se smrzava pred nadolazeću zimu. Trebalo bi da shvati da je, ako ćemo koristiti nuklearno oru*je, glavni centar odlučivanja Berlin – rekao je i dodao da će, osim smrzavanja, biti suočeni sa uništenjem.

Onda je, govoreći o NATO, rekao da je Rusija sposobna da britansko ostrvo za tri minuta pretvori u pustinju, prenio je Index.hr. U maju je ruski voditelj Dmitrij Kiseljov, pristalica Putina, upozorio Veliku Britaniju da Kremlj ima moć da je pogodi nuklearnim proje*tilom koji bi je “potopio jednom zauvijek”.