Prije nekoliko godina pjevačica Dona Ares koja je izgubla bitku sa opakom bolešću, na društvenim mrežama objavila je status koji je zapravo otkrivao njeno pravo stanje, nakon jedne od silnih terapija na kojima je bila.

” Još uvijek sam dobro!!! Podnošljivo je, iako već osjećam i vidim, uostalom, kako polako blijedim”, napisala je tom prilikom Dona.

Donna Ares - Wikipedia
Ipak, ona nikada nije odustajala, pa čak ni u najtežim trenucima, bila je u kontaktu sa svojim fanovima. Ona je pet dana prije svoje smr*i postavila fotografiju na svoj Instagram profil. Postavila je sliku prije opake bolesti, na kojoj je izgledala najbolje i napisala “Voli vas vaša Dona Ares”. Njena borba praćena je od samog početka, svi su mislili da će se izvući, da će preživjeti tu opaku bolest, ali nažalost to se nije desilo. U jednom gostovanju u jednoj emisiji, Dona je otkrila zbog čega misli da je dobila r*k!

– Znam da će me napasti svi, ali ja mislilm da je mene lično otrovalo mlijeko, rekla je pjevačica.

Dona Ares jednom prilikom javno, na svom blogu, pisala o Dinu Merlinu, te tada otkrila priču koju skoro niko nije znao.

Preminula pjevačica Donna Ares - Večernji.hr
– Posjetio me je i naš veliki čarobnjak, Dino Merlin i to još na snježnoj Bjelašnici. Negdje između šeste i sedme hemotera*ije, čini mi se. I to baš u društvu mog školskog Ade i naše pjevačice Maje Sar. Bila je tu i supruga našeg čarobnjaka i njegov menadžer. Sjedili smo kraj kamina i Dino mi je ispričao dvije priče, o dva bolesnika od ra*a, jedan je ležao i izgubio, a drugi je bio aktivan i preživio. A ja nisam stigla da mu ispričam svoju priču i da mu nabrojim sve svoje aktivnosti, jer sva sam ta psihostanja već apsolvirala. I Dino je nekada bio moj anđeo čuvar, jer postoji detalj u mom životu koji u javnosti gotovo niko nije znao. Dino mi je učinio životnu uslugu i beskrajno sam mu zahvalna na tome.

– Prije tačno dvadeset godina mi je pomogao da odem iz BiH u vrijeme završetka granatiranja. Negdje pred zvanični kraj ra*a je održao koncert u Bihaću i nije odolio mojoj želji da napusti BiH i krene konačno svojim stazama. R*t je tad već gotovo stao. Posjetili smo tadašnjeg gradonačelnika Adnana Alagića zajedno. Budući da su me moji sugrađani voljeli jednako i tada, Dino je želio da se osigura i da do znanja gradu da me nije on “odveo” ni “ukrao” nego mi samo čini uslugu.

DONNA ARES PRIJE SMRTI OTKRILA OD ČEGA SE RAZBOLJELA: PODIJELILA I PRIČU O DINI MERLINU ZA KOJU NIKO NIJE ZNAO | Hayat.ba

“Došao sam da vam kažem da Vaša mezimica grada želi da napusti državu. Ne bih volio da me sutra optužujete zbog toga”, rekao je Dino.

Gradonačelnik se samo nasmijao, jer je znao za moju želju, a ona je bila da čim stane r*t počnem graditi karijeru ozbiljnog estradnog umjetnika. Poklonio nam je mala izdanja prevoda Kurana i rekao “Sretan put”. A ja sam se uskoro nakon rastanka sa svojima i ra*nog mraka divila svjetlima Zagreba koji je u tom trenutku sjajio samo za mene. U Zagrebu smo se i rastali, a tu počinje moje odrastanje”, podjelila je Dona jednom prilikom sa svima svoju priču o Merlinu.

Oglasi - Advertisement