Vijesti o smrti kraljice Elizabete II glavna su tema širom svijeta, a sada su kraljevski dopisnici prokomentarisali ponašanje Megan Markl koja nije otputovala u Balmoral sa princom Harijem. Mnogi su osudili ovaj njen postupak, ističući da je u ovakvom trenutku njena dužnost bila da oda počast kraljici.


-Meghan Markle se možda držala podalje od Balmorala zbog straha da kraljevska porodica neće biti srdačno dočekana- kaže kraljevski dopisnik BBC-ja Nikolas Vičel.

Vjeruje se da će vojvotkinja od Saseksa večeras boraviti u Londonu, nakon što je odlučila da ne otputuje u Škotsku sa Harijem nakon što je opisano kao kasna ‘promjena plana’. Portparol vojvode i vojvotkinje od Saseksa potvrdio je ranije u četvrtak da će par zajedno otputovati u Škotsku nakon vijesti o kraljičinom lošem zdravlju. Ali u narednim satima su se pojavili suprotstavljeni izvještaji koji sugerišu da Megan neće ići u Balmoral.

Šta je Megan Markl rekla, pa navukla gnev na sebe
Iako nije jasno šta je izazvalo „promjenu plana“, jedan kraljevski stručnjak je spekulisao da je razlog možda zbog straha da „možda neće biti toplo “dočekana“. Kraljičinu smrt je potom potvrdila kraljevska porodica juče u 18.30, a Bakingemska palata je saopštila da je umrla ‘mirno’ u Balmoralu danas popodne. Vjeruje se da je princ Hari stigao na kraljevsko imanje ubrzo nakon objave.

Megan Markl 54 puta pomenula sebe u govoru | Info | Svet
Megan Markl možda nije otputovala u Balmoral sa princom Harijem zbog straha da je drugi članovi kraljevske porodice možda nisu ‘toplo dočekali’, rekao je kraljevski dopisnik BBC-ja Nikolas Vičel.

Omid Scobie, novinar koji se smatra ‘prijateljskim’ prema paru, potvrdio je da Megan neće biti pratnja Hariju.
Vojvotkinja od Kembridža je u Vindzoru sa svoje troje djece. U Londonu, oko 100 ljudi hrabro je stajalo na kapiji Bakingemske palate dok je strahovalo za kraljičino zdravlje.