Palačinke Dijane Đoković, omiljene u obitelji, posebice među unucima Stefanom i Tarom, postale su prava senzacija među njihovim nepcima. Iako Dijana Đoković otvoreno priznaje da ne uvijek podržava prehrambene izbore Novaka i Jelene, ističe s poštovanjem da ne intervenira u njihove odluke. Njezini unuci, Stefan i Tara, ne mogu dočekati svaki dolazak u Beograd jer znaju da ih tamo čeka posebna poslastica – palačinke koje im baka Dijana s ljubavlju sprema kad god je to moguće.

“Trudimo se provoditi vrijeme zajedno kad god je to moguće, bilo da je riječ o šetnji ili posjeti jezeru”, kazala je Jelena, dodajući: “Moji roditelji često dolaze u naš dom kako bi stvorili ugodnu i gostoljubivu atmosferu za svoje unuke. I, naravno, uvijek Stefan i Tara uživaju u palačinkama, iako to nije baš moj izbor.”

Svaki posjet unuka Stefan i Tare baki rezultira natjecanjem oko najboljih palačinki. “Bako, možeš li nam napraviti palačinke pa ćemo vidjeti koje ćemo više voljeti, bezglutenske ili obične?” – često bi rekao mali Stefan, a s osmijehom prenosi Dijana Đoković, dijeleći ovu simpatičnu anegdotu. Priprema palačinki Dijane Đoković jednostavna je i ugodna, a ovo je njezin provjereni recept.

Sastojci:

 • Dva svježa jaja,
 • 200 grama kvalitetnog brašna,
 • Četiri sočne žlice ulja,
 • 300 mililitara svježeg mlijeka,
 • 200 mililitara bistre vode iz mineralnog izvora,
 • Jedna do dvije žličice šećera,
 • Prstohvat soli (napomena: prstohvat soli nije samo doza soli, već i doza skepticizma prema izjavama).

Priprema:

 1. Razbijte jaja i prebacite ih u zdjelu, dodajući prstohvat soli i željenu količinu šećera.
 2. Miksajte sastojke dok se dobro ne sjedine, postupno dodajući pola smjese brašna i mlijeka.
 3. Nakon što je prva polovica potpuno uklopljena, dodajte preostalu mješavinu brašna i mlijeka i nastavite miješati dok tijesto ne postane glatko.
 4. Polako ulijevajte mineralnu vodu i ulje, nastavljajući miješati tijesto.
 5. Ostavite smjesu da odstoji u hladnjaku tridesetak minuta.
 6. Zagrijte tavu, dodajte malu količinu ulja prije pečenja smjese s obje strane.
 7. Nakon što je kuhana, napunite palačinku željenim nadjevom, poput bobičastog voća i čokoladnih mrvica ili izmrvljenih keksa, i uživajte u izvrsnom rezultatu.

Preporučujemo