Cijela svjetska i domaća javna scena je ostals u šoku. Naime, u subotu je preminuo poznati filmski i TV glumac Jack Ging. Izvori kažu za NBC Palm Springs Ging je bio u svom domu u Palm Springsu tokom svojih posljednjih sati.

STRAVIČNO, UMRO JEDAN OD NAJPOZNATIJIH GLUMACA! Nacija ga oplakuje

Ging je glumio u više od 50 filmova i televizijskih emisija od 1950-ih do sredine 1990-ih.

Jack Ging rođen 30. novembra 1931. je američki glumac, najpoznatiji kao general Harlan “Bull” Fulbright u NBC-jevoj televizijskoj avanturističkoj seriji A-Team .

Ging je bio sin para koji je uzgajao izvan Alve, Oklahoma. Kad je bio mlad, roditelji su mu se razveli, a majka je počela raditi kao “Harvey Girl”. Iako je majka bila staratelj, njeni neredoviti sati konobarice doveli su do toga da živi sa rodbinom. Na kraju se nastanio kod porodice po imenu Domenići dok je pohađao katoličku školu. Kasnije je pohađao internat St. Michael u Santa Feu, Novi Meksiko . Otišao je odatle kad mu se majka razboljela, što je rezultiralo njihovim povratkom u Oklahomu, gdje je živjela s bakom, dok je on živio s tetkom i ujakom.

46 Jack Ging Photos and Premium High Res Pictures - Getty Images

Ging je glumio u ratnom filmu Sniper’s Ridge (1961) i glumio Willa Colemana u filmu Where the Red Fern Grows (1974). Povremeno se pojavio kao poručnik Dan Ives u televizijskoj seriji Mannix početkom 1970-ih. Ostali filmovi uključuju Hang ‘Em High (1968), Play Misty for Me (1971) i High Plains Drifter (1973), sve suprotno od Clinta Eastwooda . Pojavio se i u horor filmovima Umri sestro, umri! (1972), Sssssss (1973) i Taj čovjek Bolt (1973). Pojavio se u TV filmovima poput Terror in the Sky(1971) i Nestanak leta 412 (1974).

Jack Ging - Internet Movie Firearms Database - Guns in Movies, TV and Video  Games

Ging je portretirao Dana Wrighta u NBC -jevom filmu The Man and the Challenge (1959–1960). Također je glumio u epizodi “Mrtvi ljudi ne plaćaju dugove”, epizodi Bat Mastersona , koji glumi šerifa iz malog grada zaljubljenog u djevojku čije je ime isto kao i muškarac za kojeg se zakleo da će ga ubiti. On je prikazao napadača u osam epizoda sindikalne zapadne serije 1958-1959 Mackenzie’s Raiders . Nakon toga se pojavio kao Beau McCloud u trinaest epizoda u posljednjoj sezoni ABC vestern serije Tales of Wells Fargo. 1960. pojavio se u jednoj epizodiZona sumraka , ” Cijela istina “. Tri puta je gostovao na Perryju Masonu , uključujući, 1962., igrajući Dannyja Piercea u “Slučaju usamljene zločinke”. Od 1962. do 1964. igrao je mladog psihijatra u NBC-jevoj medicinskoj drami Jedanaesti sat.