U jednom od prošlih događaja u Beogradu, premijerka Srbije Ana Brnabić privukla je značajnu pažnju javnosti svojim prisustvom, prateći je partnerka Milica Đurđić.

Ana Brnabić, prva žena premijer u istoriji Srbije, rijetko se izražava o svojoj partnerki Milici Đurđić i sinu Igoru, koje zajedno odgajaju. “Ne stižem dovoljno vremena da provodim sa svojom partnerkom, sa svojim sinom, majkom, bratom. Retko stignem da se kvalitetno vidim i sa prijateljima i to mi sve mnogo nedostaje. Zato sam beskrajno zahvalna svojoj porodici što imaju mnogo razumevanja za posao kojim se bavim”, izjavila je premijerka u jednom od ranijih razgovora.

Ana Brnabić i Milica Đurđić, nekoliko godina mlađa od premijerke, u vezi su već godinama. Vijest o dolasku bebe na svijet dospjela je u javnost tek nekoliko nedelja prije porođaja, kada se saznalo da je Milica podvrgnuta vantelesnoj oplodnji. Tokom trudnoće, posljednjih mjeseci 2018. godine, nije se pojavljivala u javnosti sa Anom Brnabić, iako su ranije zajedno izlazile.

Milica Đurđić je doktorica medicine koja je završila medicinski fakultet u Beogradu s izuzetnim uspjehom. U vezi je s Anom Brnabić već jedanaest godina. Iako njihova veza nije bila tajna za obitelj i prijatelje, u početku mandata Ane Brnabić rijetko su zajedno izlazile u javnost, što se kasnije promijenilo. O njihovoj vezi i Milici Đurđić izvještavali su brojni mediji u zemlji i regiji. Nažalost, zakon o istopolnim partnerstvima u Srbiji još uvijek nije donesen, pa Ana i Milica nisu zvanično u braku.

Sina Igora su dobile u februaru 2019. godine.

Preporučujemo