Latino pop zvijezda Riki Martin se nedavno našao u centru skanala, kada ga je njegov nećak optužio za ek*ualno zlostavljanje. Do preokreta u ovom slučaju je došlo kada je svjetski poznati pop pjevač odlučio da tuži svog nećaka. Ovaj pedesetogodišnji pjevač je u srijedu podnio tužbu protiv Denisa Sančeza Martina, optužujući ga za iznudu i zahtjeva od njega veliku odštetu od čak 20 miliona dolara!

Advokati Rikija Martina kažu da je njegov nećak pokušao da ga opljačka i pokvari mu imidž lažnim tvrdnjama o se*sualnom napadu, a podnesak sudu je podnijet nekoliko nedelja nakon što je Sančez bio prinuđen da povuče svoju tužbu za se*sualni napad protiv Martina. Tad je sudija odbacio privremenu zabranu prilaska Sančezu od strane pjevača planetarnog hita “Livin’ La Vida Loca”.

– Situacija se nastavila uprkos tome što se okrivljeni dobrovoljno povukao iz postupka koji je pokrenuo protiv tužioca na osnovu neistina, tokom kojeg je pod zakletvom priznao da nikada nije bio se*sualno zlostavljan od strane tužioca – napisali su Martinovi advokati u dokumentaciji koja je predata sudu.

9 GODINA BIO SA ŽENOM, A ONDA PRIZNAO DA JE GEJ: Evo kako danas živi Riki  Martin! (FOTO)

Prema Martinovoj žalbi, Sančez, čija je majka Martinova sestra, prvobitno je iznio tvrdnje protiv bivše zvijezde Brodveja nakon što je pjevač prestao da prati Sančeza na društvenim mrežama i “ignorisao” njegove zahtjeve da napravi stranicu na društvenim mrežama za Martinovu djecu.

Sančez je zbog toga objavio Martinov broj telefona, primoravši pjevača da ga promjeni. Nekoliko mjeseci kasnije, podnio je tužbu za se*sualni napad protiv pjevača i zatražio zabranu prilaska.

Riki Martin ide na sud – dužan više od milion dolara menadžerki - Adria TV

Inače, Sančez je 5. jula pozvao Martinov pravni tim “sa ciljem da pokuša da pregovara o ekonomskoj koristi, u zamjenu za povlačenje njegovog zahtjeva za zabranu prilaska”, navodi se u dokumentima kojeg su Martinovi advokati podnijeli sada sudu, a na šta oni nisu htjeli da pristanu.

Zbog toga je tokom saslušanja 21. jula Rikijev nećak preko svog advokata zatražio dozvolu da povuče slučaj, ali se time ovaj bizaran slučaj ne završava – od njega se traži da plati slavnom pjevaču 20 miliona dolara zbog štete koju mu je nanio svojim lažima.