Nažalost, današnji dan smo na žalost prisiljeni početi nimalo lijepim vijestima. Nažalost, ruski glumac, koji je ujedno bio i pozorišni i filski reditelj, umjetnički direktor Jaroslavskog dramskog pozorišta nazvanog Sergej Puskepalis (56) život je izgubio u teškoj saobra*ajnoj nes*eći u Jaroslavskoj oblasti, prenosi “TASS”.

 

Glumac i reditelj Sergej Puskepalis poginuo u saobraćajnoj nesreći
– U sudaru automobila marke Ford i kamiona dvije osobe su tragično izgubile život. Jedan od njih je Sergej Puskepalis, glumac i umjetnički direktor Ruskog državnog akademskog dramskog pozorišta F. Volkov u Jaroslavlju – rekao je sagovornik za “TASS”.

Glavni ljekar Rostovske centralne regionalne bolnice Natalija Ovečkina kasnije je potvrdila informaciju o ovom nemilom događaju koji je zadesio ovog glumca. Kako je saopštilo regionalno odjeljenje Ministarstva unutrašnjih poslova, nesreća se dogodila u utorak ujutro u Rostovskoj oblasti na 201. kilometru puta M8 Holmogori.

Poginuo Sergej Puskepalis, jedan od najpoznatijih ruskih glumaca
– Prema preliminarnim informacijama, dvije osobe su premi*ule u nesreći, jedna osoba je hospitalizovana – saopštila je pres služba ministarstva.

Najpoznatiji je po ulogama u nagrađivanim filmovima Jednostavne stvari i Kako sam završio ovo ljeto, oba u režiji Alekseja Popogrebskog. Istakao se i ulogama u filmovima Jelka 6, Bitka za Sevastopolj, Metro i drugim..

Sergei Puskepalis - Asia Pacific Screen Awards

Sergej Puskepalis je rođen u Kursku 15. aprila 1966. godine. Godine 1985. završio je Saratovsku pozorišnu školu, a 16 godina kasnije i režiju Petra Fomenka (RATI). Od 2009. do 2011. Puskepalis je bio glavni direktor Jaroslavskog akademskog dramskog pozorišta. Fjodor Volkov, a od 2019. godine je njegov umjetnički direktor.

Puskepalis je poznat i po svojim filmskim ulogama. Igrao je u filmovima poput “1941. Krila nad Berlinom”, “Bitka za Sevastopolj”, “Nova stabla”, “Na ivici”, “Besmrtnici”. Također je glumio u mnogim TV serijama, uključujući “Šifra” (sve tri sezone), “Operacija Muhabat”, “Žuto tigrovo oko”.