Fikret Hadžić, poznat i pod nadimkom Hadžija, trenutno izdržava zatvorsku kaznu od 24 godine zbog brutalnog trostrukog ubistva koje je počinio. On je postao jedan od najpoznatijih zatvorenika u Bosni i Hercegovini, smješten trenutno u Kazneno-popravnom zavodu Tuzla.

Hadžić tvrdi da nema kajanja zbog svojih zločina, tvrdeći da je ubio ljude koji su ga mučki pretukli i izboli nožem. Svoju priču započinje 1997. godine, kada je došao u sukob s lokalnim momcima, od kojih su trojica bila braća. U to vrijeme posjedovao je restoran u Lukavcu, koji je prodavao zbog stalnih problema s trojicom braće. Prema njegovim riječima, ovi momci su bili neškolovani drvosječe, često dolazili u njegov restoran i narušavali poslovanje.

Hadžić je odlučio prodati restoran 1997. kako bi se posvetio drugim aktivnostima, tvrdeći da nikada prije nije bio u sukobu sa zakonom. Međutim, sve se promijenilo 2001. kada su ga, kako tvrdi, iz čista mira pretukli i izboli nožem upravo oni koje je ranije naveo kao razlog za prodaju restorana.Nakon brutalnog napada na ulici, Hadžić je shvatio da pravosuđe nije sankcioniralo nasilnike. Napisao je pismo Vrhovnom sudu, tražeći da budu kažnjeni, ali njegove molbe nisu ozbiljno shvaćene. Ogorčen nepravdom, čekao je godinu dana da se osveti.

Prvi maj 2002. godine označio je trenutak osvete. Hadžić je primijetio da su se napadači okupili kod prodavnice. Odlučan u svojoj namjeri, obukao je kaput, u rukav stavio skraćenu pušku i krenuo prema njima. Prvo je ranio četvoricu, a jedan od njih je uspio pobjeći. Ostali su mučki ubijeni. Hadžić tvrdi da je osjećao olakšanje zbog osvete, unatoč nepravosnažnoj osudi na 21 godinu zatvora zbog trostrukog ubistva. Dodatna tri godine zatvora su mu dodana zbog pisma koje je napisao sudu, ali Hadžić tvrdi da ne osjeća kajanje.

Preporučujemo