Kako napraviti čaj tako da vodu zagrijete do vrenja i prelijete po vrećicama? Britanski stručnjaci kažu da je to pogrešno.

Odnosno, oni vjeruju da je kipuća voda mit jer je kipuća voda lošeg okusa. Kako bi čaj, najzdraviji napitak, najbolje djelovao na naš organizam, temperatura vode ne smije prelaziti 80 stupnjeva.

Profesionalni kušač hrane i pića Martin Isark tvrdi da je dodavanje kipuće vode sada nepotrebno, dok je prije bilo potrebno osigurati da je voda ispravna za piće.

Prevruća voda uništit će aromu čaja i ostaviti jak, suh taninski okus. Prokuhajte vodu i ostavite vrećicu predugo u toj vodi i dobit ćete lošu šalicu čaja, kažu stručnjaci.

Isark preporučuje dodavanje hladne vode, punjenje šalice s 80 posto kipuće vode i 21 posto hladne vode.

Dovoljno je da bijeli čaj, zeleni čaj i žuti čaj imaju temperaturu od 70 stupnjeva, crni čaj od 95 stupnjeva, a voćni čaj od 100 stupnjeva.

BONUS: 

U Kanadi izbio požar, tisuće stanovnika evakuirano

Prvi veliki šumski požar ove sezone nastavlja se širiti zapadnom Kanadom dok se vatrogasci bore da obuzdaju požar, a vlasti evakuiraju tisuće stanovnika i upozoravaju na lošu kvalitetu zraka od Britanske Kolumbije do Ontarija.

Stanovnici grada u Britanskoj Kolumbiji evakuirani su, a stanovnici Fort McMurraya, naftnog središta Alberte, pozvani su da se pripreme za odlazak nakon što su ga uništili šumski požari 2016.

Vlasti su danas objavile da se požar smirio, ali se očekuje da će se proširiti kako temperature budu rasle.

Dužnosnici Alberte rekli su da je požar, koji se nalazi 10 milja jugozapadno od Fort McMurraya, bio ozbiljan i izvan kontrole te da je spalio oko 5.500 hektara tijekom vikenda, znatno više nego što je ranije prijavljeno u području Sjevernih Stjenjaka i Fort Nelsona regionalni grad. Vatra se proširila na 2483 hektara, javlja Reuters.

Gradonačelnik Sjevernih Stjenjaka Rob Fraser rekao je da je požar izbio kada je jak vjetar srušio drvo na dalekovod.

Kanada je ove godine doživjela jednu od najtoplijih zabilježenih zima, s malo ili nimalo snijega u mnogim područjima, što izaziva zabrinutost da bi vruće ljeto moglo pogoršati šumske požare povezane sa sušom.

Agencija Reuters podsjetila je da je 2016. više od 80.000 ljudi evakuirano iz Fort McMurraya nakon što su požari uništili tisuće domova i zgrada.

Dolazi nova serija superstaničnih oluja: Stotine letova preusmjereno i otkazano

SAD je ponovno pogodila snažna oluja, a ovog puta u opasnosti je jug.

Prema izvješćima američkih medija, oluja je bila najjača u sjevernom i istočnom Teksasu, Oklahomi, Arkansasu i Missisipiju.

Nevrijeme je praćeno jakom grmljavinom i obilnim pljuskovima, uz opasnost od poplava, ponegdje se očekuje i do 100 litara po četvornom metru.

Velik broj oluja prerastao je u superćelije, uz opasnost od nastanka tornada. Olujni sustav kreće se ravno istočno duž Meksičkog zaljeva.

Stotine letova moralo je biti preusmjereno ili otkazano iz raznih razloga. Letovi te odlasci i slijetanja u nekim zračnim lukama potpuno su otkazani.
Prema najavi, ovaj niz katastrofa trajat će još neko vrijeme.

Inače, ovo je doba godine kada su olujni sistemi i tornada najintenzivniji širom Sjedinjenih Država.

Ako vam se dopadaju naši razni postovi koje objavljujemo svaki dan, dovoljno je samo da nas i dalje pratite. 

Preporučujemo