Nije neka novost da su Srbi reodvni u rušenju Ginisovih rekorda i da se nalaze u Ginisovoj knjizi, ali i također da nadmaše iste i upišu se ponovo. S toga ne treba da čudi da je to uradio Davor Ćajić iz Ljiga, kao osoba sa invaliditetom . On je naime uradio 179 sklekova na jednojn ruci i obe noge za 1880 sekundi i tako oborio Ginisov rekord u “Armi sklekovima”. Do sada je najviše uradđeno njih 153. On je iza sebe u sportskoj hali u Beranama, gdje je i održanje takmičenje obaranja Ginisovih rekorda ostavio i redovnog sportistu Mohameda Mahmuda Ajoba, inače najvećeg šampiona sklekova na palčevima na svijetu sa čak 26 Ginisovih rekorda.

-Za ovaj rekord sam se lično spremao, i to je moj urađen drugi svetski rekord. Lična pobeda i dokaz da uprkos hendikepu možete sve. Još jedan Ginisov rekord dolazi u opštinu Ljig. Regularnost takmičenja pratile su sudije iz Nemačke i Italije”, rekao je Davor Ćajić, dvostruki rekorder.

Ovaj Ginisov rekorder rođen je bez lijeve šake, ali je ipak srušio sve predrasude i odlučno pokazao cijeloj Srbiji da je ono što se čini nemoguće, zapravo itekako moguće.


“Кad završim jutarnji trening sa trčanjem, dolazim u moju sobu, gde sam svakodnevno vežbao pomoću nekih sprava koje su pomagale da se delovi tela razvaju normalno da kasnije ne bih imao zdravstvenih problema, bol u leđima i krivu kičmu, jer mi nedostaje nekih 60 centimetara leve ruke. Počeo sam da vežbam obične, zatim vojničke sklekove koji su najteži. Oslanjajući se na jednu nogu i jednu ruku i odabiranjem idealnog položaja, počinjem zagrevanje a samim tim i uvežbavanje”, kazao je Davor.


Do cilja koji je Davor sebi zacrtao stigao je zahvaljujući nevjerovatnoj upornsoti, vjerom u sebe i napornim treninzima. Vjerovali ili ne, u svojoj spavaćoj sobi je sve to uspio, i upravo iz nje kreće u nove pohode prema obaranju novog rekorda. Njegov novi cilj je da upiše svoje ime još jednom u disciplini 150 sklekova na jednoj šaci u tri minute.

Preporučujemo