Mnoge žene su ovog leta ponavljale isti obrazac ponašanja – provodile su dane na plaži, obavijene peškirima i tunikama, izbegavajući ulazak u vodu, opravdavajući to time da jednostavno ne osećaju privlačnost prema kupanju. Možda vam ovo zvuči veoma poznato?Pa, većini žena koje se suočavaju sa viškom kilograma, prema nekim široko prihvaćenim društvenim standardima, ili koje se jednostavno ne osećaju ugodno u svojoj koži zbog nametnutih standarda lepote koje smo usvojili iz medija i društva, sve što je gore navedeno zvuči veoma blisko.

Međutim, postavlja se pitanje – šta tačno osećamo potrebu da prikrivamo? Prvo i najvažnije, ključno je shvatiti da nema razloga za stid ili sram zbog naših tela. Svi mi dolazimo u različitim oblicima, veličinama i proporcijama, i to je potpuno prirodno. Lepota dolazi u različitim formama, nijansama i dimenzijama, i ne bismo trebali dozvoliti da nas društveni standardi ili norme definišu ili stigmatizuju.Višak kilograma ne definiše vrednost niti vrednost osobe. Osećati sram ili stid prema svom telu zbog težine nije konstruktivan niti zdrav pristup. Umesto toga, trebali bismo raditi na prihvatanju i samoprihvatanju svog tela upravo onakvim kakvo jeste. To ne znači da ne možemo brinuti o svom zdravlju i dobrobiti, ali to bi trebalo da bude iz razloga što želimo biti zdravi i srećni, a ne pod pritiskom društva.Drugo, važno je razumeti da se svi mi ponekad osećamo nesigurno. Čak i oni koji izgledaju samouvereno ponekad se suočavaju s trenucima kada se osećaju ranjivo. Bitno je raditi na svom samopouzdanju i razvijati pozitivan odnos prema sebi. To uključuje i to da se usudimo uživati na plaži bez obzira na to kako izgledamo u kupaćem kostimu ili bez njega.Na kraju, trebali bismo se setiti da su lepota i vrednost mnogo više od fizičkog izgleda. Naša vrednost dolazi iznutra – iz naših osobina, talenata, empatije i ljubaznosti. Dajmo sebi dozvolu da budemo srećni i ispunjeni, bez obzira na spoljni izgled.Dakle, umesto da se stidimo ili osećamo nesigurno zbog svog tela, radimo na samoprihvatanju i razvijanju ljubavi prema sebi. Ovo leto, umesto da se krišom sunčamo, hrabro zakoračimo na plažu sa samopouzdanjem i osmehom na licu, jer zaslužujemo da uživamo u svim čarima letnjeg odmora bez obzira na to kako izgledamo.

Ešli Grejem, manekenka koja je hrabro krenula svojim putem u modnoj industriji, već dugi niz godina ruši predrasude o telu i inspiriše žene širom sveta da zavole svoje telo u svim njegovim prirodnim oblicima. Njen put do uspeha nije samo priča o modelu koji se bori za prihvatanje različitih oblika tela, već je to i priča o samopouzdanju, ljubavi prema sebi i autentičnosti.Od samog početka svoje karijere, Ešli Grejem je bila otvorena u vezi sa svojim pristupom zdravom životu. Ona se trudi da redovno vežba i da se hrani zdravo, ali nikada nije krila činjenicu da voli i prihvata svoje telo takvim kakvo jeste. Kroz svoje društvene mreže, posebno putem Instagrama, Ešli je delila svoj put ka samoprihvatanju i pozitivnom telu, pružajući podršku i inspiraciju ženama širom sveta.Jedna od njenih ključnih poruka je da ne treba da se stidimo svojih nesavršenosti. Ešli ističe da nije sramota imati celulit ili druge fizičke karakteristike koje se ne podudaraju sa “savršenim” standardima lepote koje često viđamo u medijima. Ona nas podseća da svako telo nosi svoju priču i da su te priče vredne poštovanja i ljubavi.

Važno je napomenuti da Ešli Grejem ne promoviše gojaznost niti zdravstveno neodgovorno ponašanje. Naprotiv, ona aktivno promoviše vežbanje, zdravu ishranu i brigu o svom fizičkom i mentalnom zdravlju. Ono što ističe je da čak i kada brinemo o svom zdravlju, naša tela i dalje mogu izgledati drugačije od onoga što se često prikazuje na društvenim mrežama.Ešli Grejem je izvor inspiracije za mnoge žene koje se bore sa niskim samopouzdanjem ili pritiscima društva da izgledaju određenim načinom. Ona nas uči da je ljubav prema sebi i prihvatanje svojih tela ključ sreće i samopouzdanja. Svaka žena zaslužuje da se oseća ponosnom jer njeno telo nosi kroz život, bez obzira na njegove fizičke karakteristike. Ešli Grejem nas podseća da je lepota mnogo više od izgleda i da se vrednost ne meri brojem na vagi, već unutrašnjim karakteristikama i ljubavlju prema sebi.

Preporučujemo