Jedan od najistaknutijih voditelja u našoj zemlji, ali i u regionu Dragan Marinković Maca, je za sebe uvijek govorio da je rođen i ostao u SFR Jugaslaviji i da ipak nije otišao trbuhom za kruhom kao većina mnogih. On je priznao da je zbog svog dijalekta jako često ostajao bez nekih jako važnih i bitnih uloga,a zbog rijalitija je čak ostao i bez direktorske fotelje koja ga je čekala. Na pitanje kako je izržao u svojoj profesiji da li je nailazio na neke probleme, Dragan Marinković Maca je rekao :


– Da ima podmetanja nogu, ima, ali ko zna kakav sam glumac – zna! Šoubiz je jedno, gluma je drugo. Kako sam krenuo da “macijam”, bio sam upravnik pozorišta mladih u Novom Sadu samo 24 sata, pa su me napušili najstrašnije. Čak je Udruženje dramskih umetnika Srbije reklo da je to skaradno. Iz rijalitija “Farma” u direktorsku fotelju, zamisli. Manji je blam biti deo rijalitija nekad, ne danas, nego biti sudionik u nekim nuspojavama od serija, da se ne lažemo. Mene bi bilo stid, ja sve što sam odigrao dosad, odigrao sam sa mošnicama tačno, korektno i autentično. Ništa nisam odradio – rekao je.

DRAGAN MARINKOVIĆ MACA: Držim se žena, a kad pređem na muškarce... - Express

Dragan Marinković Maca ne krije da je u svijet šou-biznisa ušao zahvaljujući rijaliti programu “Veliki brat”, nakon čega su mu se otvorila voditeljska vrata. Mnogi iz tog vremena su ga zapamtili po stalnom češanju u rijalitiju.

DRAGAN MARINKOVIĆ MACA U IZOLACIJI: SEDAM PUTA JEDEMO I SEDAM PUTA SPAVAMO | Hayat.ba
– Ja nemam blama, meni su zamerali što sam se češao po j*****, pa svrbela su me, šta da radim, koja je razlika između j*** i lakta, sve je deo tela. Rijalitiji su pre imali igrice koje su imali smisla, sad se sve svelo na se*s i tuču. Govorili su za mene svašta, samo još nisu pisali da sam nekrofil, sve ostalo sam bio, baš su me derali, ali ipak čuva bog Dragana svog – kazao je Marinković.

Preporučujemo