Ruška Jakić je srpska novinarka, voditeljka i urednica emisije „Ljubav i moda“ koja je emitovana na mnogim televizijama u Srbiji. Rođena je 1938. godine u Beogradu, gdje i danas živi i radi. Popularnost je stekla još u bivšoj Jugoslaviji. Premda novinarka po profesiji, među prvim je damama sa domaće javne scene koja je otvoreno progovorila o mnogim tabu temama. Za sebe kaže da je bila velika zavodnica i jedna od najpoželjnijih Beograđanki. Televizijska publika ju je upoznala kao autorku, urednicu i voditeljku emisije „Ljubav i moda“ koja se skoro tri decenije emituje na mnogim televizijama. Osim toga, Ruška je sa Dankom Novović i Brankom Vučković vodila emisiju „Draga Saveta“ koja je emitovana na programu „Prve TV“.

Ruška Jakić

Pojavila se i u trećem djelu kultne komedije „Mi nismo anđeli“ čiji podnaslov je „Rok en rol uzvaća udarac“, te dokumentarnom filmu „Biba Struja“. Ruška Jakić se novinarstvom bavi dugi niz godina. Ipak, prepoznatljivost joj je donijela autorska emisija „Ljubav i moda“. Emisija je započela s emitovanjem 1992. godine na Televiziji „Pink“. Ruškini gosti su bile brojne poznate ličnosti iz svijeta glume, muzike, sporta i politike, ali i „obični“ ljudi koji su svojim „neobičnim“ pričama doprinosili gledanosti tog TV formata. Ipak, najveća „zvijezda“ emisije bila je sama Ruška Jakić koja je po prvi put progovorila o mnogim tabu temama.

Ruška Jakić
Drugi propali brak uticao je i na njenu kćerku koja je, mnogo godina kasnije priznala da je osjećala snažan bol jer je izgubila drugog najvažnijeg čoveka u njenom životu.

Nakon što se i sa trećim suprugom razvela, voditeljka je izjavila da su svi njeni muževi bili nesrećni jer su bili muževi Ruške Jakić, ali da ih ona i dalje obožava kao i oni nju. Osim toga, ne krije da se još uvijek nada da će se pojaviti čovjek koji će najzad otkriti tajnu koje se zove „Ja, Ruška“.

Ruška Jakić

U intervjuu koji je 2013. godine dala jednom domaćem tabloidu je priznala da je dobijala ponude da učestvuje u popularnim rijaliti šou programima, poput „Velikog brata“, ali je odbila uz obrazloženje da „ima svoj život i svet i da ne želi da proda ime za šaku dolara“. Iz prvog braka je dobila kćerku Anu Nadežić. Međutim, samo tri mjeseca nakon rođenja, suprug je napustio nju i dijete. Ruška se četiri godine kasnije udala za muzičara Vojina Mulina. Kako je jednom prilikom njena kćerka ispričala, Mulin je predstavljao pravu očinsku figuru u njenom životu.

Preporučujemo