Miljana Kulić je napustila Urgentni cenatr nakon 45 provedenih u ovoj ustanovi. Ova rijaliti zvijezda ipak nije, kao što se pretpostaljalo odmah otišla svojoj kući u Niš, već je sa majkom Marijom i svojim dečkom Nenadom Macanovićem ostala neko vrijeme u Beogradu.

AKO UMREM, ČUVAJTE MI SINA: Miljana Kulić razgovarala sa roditeljima i  porukom sve zabrinula - Express
Kako se saznaje od izvora koji je jako blizak porodici Kulić, Miljani je bolje i odlučila je da sluša savjete i upute ljekara.


– Miljana je mnogo srećna što je konačno pored svoje majke i Bebice. Za sada sluša sve. Pije terapiju koja joj je prepisana i koliko-toliko miruje. Oni nisu odmah otišli za Niš zbog nekih kontrola koje još ima u Beogradu, sigurno će za dva-tri dana da idu svojoj kući. Sad joj je laknulo zbog toga što može da puši, mada joj Marija stalno uzima cigarete i opominje je da smanji pušenje. – Miljana će nakon pregleda u Kliničkom centru, odakle je hitno prebačena za Beograd, i dalje biti na kućnom lečenju. Njoj je imunitet još ugrožen i mora da vodi računa. Koliko znam, ono što je sigurno je da će ona morati da primi vakcinu posle uklanjanja slezine, koja štitit od tri bakterije – pneumokoke, meningokoke i hemofilus influence i to treba uraditi što pre – završio je zvor za domaće medije.


Kako je slezina jako bitan organ za odbarnu našeg tijela od štetnih mikroba i patogena, kada dođe do stuacije da ne radi kako treba ili se ukloni postoji rizik od infekcije. To se odnosi naodređene vrste bakterija. Vakcinacija protiv pneumokoka, streptokoka, meningokoka i HIB vakcina (DTAP/IPV/HIB i pneumokokna vakcina – vakcina protiv difterije, tetanusa, velikog kašlja, djeečje paralize (poliomijelitis), kao i infekcije izazvanih bakterijom Hemofilus influence tipa B) nevjerovatno je važna. Takođe se kao prevencija problema sa slezinom i u slučaju kada je nemamo preporučuje godišnja vakcinacija protiv sezonskog gripa.

Preporučujemo