Suđenje u Višem sudu u Beogradu u vezi sa slučajem ubistva devojčice Angeline Aćimović (12) nastavljeno je danas svedočenjem njenog oca, Anđelka Aćimovića. Očevidno uzdrman emocijama, Anđelko je delio sećanja na svoju preminulu ćerku, oslikavajući Angelininu ljubaznost, mudrost, i ciljeve koje je postavila pred sebe.

Angelinin otac je svedočio o njenim planovima i nadanjima za budućnost, izdvajajući momente njihovih zajedničkih trenutaka koji su bili ispunjeni radosti i ljubavi. Očigledno emotivan, Anđelko je delio anegdote iz Angelininog detinjstva, otkrivajući kako je stvarao posebne priče za nju i njenu sestru, poput lika “Meda Brunde.” Takođe je podelio intimne trenutke koje su proveli zajedno, posebno se osvrćući na poslednje dane njihovog zajedničkog života.

Jedna od potresnih tačaka svedočenja bila je Angelinina poslednja poruka ocu. Anđelko je podelio da je Angelina iskazala svoje snove i planove za godinu 2023. godine u svom dnevniku. Ovi planovi uključivali su redovno obavljanje školskih obaveza, čitanje knjiga, organizovanje rođendana, i štednju novca. Tuga je bila očigledna u sudnici dok je Anđelko delio te detalje, dajući prisutnima uvid u Angelininu pozitivnu i ambicioznu ličnost.

Anđelko je podelio i svoje emotivno iskustvo od kobnog dana, opisujući kako su ih obavestili o pucnjavi u školi. Njegove reči su odražavale bol, gubitak, i traumu koju je porodica prošla tokom borbe za Angelinin život. Ovaj period je Anđelko opisao kao izazovan, obeležen strahom, stresom, i očekivanjima koja su se stalno menjala.

Posebno potresno bilo je opisivanje trenutka kada je video svoju teško povređenu ćerku u bolnici. Njegove reči o Angelininom stanju, otečenom licu, i zaglavljenom metku su stvarale sliku patnje koju je porodica prolazila. Anđelko je podelio i kako su pokušavali da budu uz Angelinu tokom njenih poslednjih dana, izražavajući bespomoćnost i bol gubitka.

Ovaj emotivni iskaz Angelininog oca dodatno je naglasio dubinu tragedije i trajan uticaj koji je imala na porodicu Aćimović. Suđenje će nastaviti da istražuje okolnosti ovog tužnog događaja, ali je jasno da je gubitak Angeline ostavio neizbrisiv trag u srcima njene porodice.

Preporučujemo