Sve sastojke već imate kod kuće i brzo se pravi.

Kako bi debelo crijevo bolje obavljalo svoje funkcije, potrebno ga je održavati u normalnom stanju.

Posve je moguće očistiti debelo crijevo i eliminirati nelagodu kod kuće. Uz pomoć prirodnih proizvoda proces detoksikacije može se brzo završiti.

SASTOJCI

limun
korijandar
jabučni ocat
Cimet
1 žličica meda i đumbira

Pripremiti:
Ocijedite limun, nasjeckajte peršin i dodajte ostale sastojke. Pomiješajte navedene sastojke i vaš napitak je spreman, 

kako koristiti:
Popijte sat vremena prije spavanja svaku večer, po mogućnosti umjesto večere. Za samo nekoliko tjedana trebali biste osjetiti i primijetiti dramatične dobrobiti ovog napitka.

BONUS: 

Krpelji ne podnose miris nijedne biljke: posadite ih u svoje dvorište i više ih nikada nećete vidjeti

Prvo, ključno je redovito košenje trave i nisko držanje ukrasnog grmlja jer krpelji više vole visoku travu i gusto grmlje. Ovom praksom smanjuje im se stanište, što smanjuje njihov broj u dvorištu.

Također je važno pokupiti otpalo lišće i pokošenu travu jer se na njima krpelji skrivaju i razmnožavaju.

Otpad treba pravilno zbrinuti kako bi se spriječilo daljnje razmnožavanje. U nekim slučajevima korištenje kemijskih repelenata oko rubova vašeg dvorišta može dodatno pomoći u odbijanju krpelja.

Drugo, korištenje materijala kao što su drvo i šljunak ispod prostora za sjedenje učinkovit je način za smanjenje prisutnosti krpelja. Krpelji izbjegavaju suhe i osunčane prostore, pa im postavljanje sjedala u te prostore može otežati stanište.

To također uključuje izbjegavanje sjedenja u blizini guste vegetacije ili zidova prekrivenih zelenilom, jer se krpelji često nalaze u tim područjima.

Treće, postavljanje “rube” od materijala kao što su drvena sječka, pijesak, piljevina ili šljunak uz rub vašeg dvorišta može spriječiti ulazak krpelja u vaše dvorište. Ovi materijali otežavaju ulazak krpelja u dvorište, osobito ako je dvorište blizu prirodnog područja poput šume.

Četvrto, sadnja biljaka poput grmova kadulje, lavande ili borovnice može dodatno smanjiti prisutnost krpelja u vašem dvorištu.

Ove biljke nisu privlačne za krpelje, pa ih možete koristiti kao prirodne repelente oko mjesta za sjedenje u svom vrtu.

Konačno, pažljivo praćenje kućnih ljubimaca je ključno jer su oni često meta krpelja. Redovito provjeravanje njihovog krzna i uklanjanje krpelja može spriječiti njihovo unošenje u zatvorene prostore i smanjiti rizik od ugriza.

Osim svih ovih strategija, izgradnja staje za krave i koze što dalje od kuće može dodatno smanjiti prisutnost krpelja u dvorištu i spriječiti njihov ulazak u kuću.

Preporučujemo