Njegove role Srbija je obožavala. Jedna od onih koja ga je proslavila je svakako lik Ozrena Soldatovića. Ovaj popularni umjetnik je imao 74 godine kada je napustio ovaj svijet. Imao je više od 50 uloga u pozorištu i na televiziji, a glumom je počeo da se bavi sa samo deset godina.Ozren Soldatović, Miloš Timotijević

– Za to što sam postao glumac najzaslužniji su moj učitelj Ilija Janković i jedna čistačica. Učitelj je u meni prepoznao glumačku sklonost i dao mi ulogu u predstavi, a neka čistačica je gledala tu predstavu i preporučila me čuvenom Bati Miladinoviću u Radio Beogradu. Desetak godina kasnije upisao sam glumačku akademiju, u klasi sa pokojnim Zoranom Radmilovićem, Stanislavom Stašom Pešić i Petrom Kraljem- rekao je svojevremeno poznati glumac.

Često je isticao da je njegov život obilježila jedna tragedija. Smrt oca koji je umro prije nego što se on rodio i rastao je bez njegovog prisustva.

– Otac je umro novembra 1940. godine i ja sam, u stvari, posmrče. Moj otac Dragutin je bio razmaženi sin bogatog industrijalca, a majka Dušica Vasiljević poznata balerina. Iz priča znam da, kad je moj deda umro, njegovo četvoro dece, među kojima je bio i moj otac, podelili su njegovo bogatstvo. Otac je tada počeo da živi sladak život, prvi u Beogradu je kupio “Bentli” – prisetio se davno Dušan.

<p>Imao je više od 50 uloga u pozorištu i na televiziji, a glumom je počeo da se bavi sa samo deset godina</p>
On nikada nije krio da se borio sa alkoholizmom, a godinama je bio u skladnom braku. Njegov otac je uradio nešto što je i te kako uticalo na sudbinu njegove majke, pa zato on to nije želio da učini svojoj supruzi. Šezdesetih godina prošlog vijeka se, zajedno sa Slobodanom Đurićem, Ivanom Bekjarevim, Miodragom Andrićem i Dejanom Konstatinovićem, okupio oko Teatra Nacionalne Drame i drugih grupa nastalih po ideji Eve i Radomira Stevčića Ras, koje prezentovane na netradicionalan način, započevši sa organizacijom književnih večeri prerastaju u politički teatar odlikovan kritikom komunističkog sistema. Supruga Mirjana Popović-Golumbovski, istaknuti novinar i feljtonista, nosilac Nagrade za životno djelo.

Preporučujemo