Federalni hidrometeorološki zavod objavio je srednjoročnu prognozu za period od 19. aprila do 2. maja 2024. godine.

“Kao što je i najavljeno, snijeg je zabijelio ne samo planinske, već i nizinske predjele Bosne i Hercegovine. Iako je sada druga polovina aprila, vremenska prognoza za naredne dane donosi nam sasvim drugačiju sliku Feel. “

Malo, kratkotrajno razvedravanje bit će u petak, 19. travnja, jer od subote, 20. travnja, slijedi novo naoblačenje i oborina. U planinama i većem dijelu Bosne uglavnom snijeg ili susnježica, u Hercegovini kiša.

U planinama i podnožju Bosne jutarnja sumaglica je izvjesna. Slab mraz moguć je do sredine sljedećeg tjedna, kada se očekuje blagi porast temperatura.

Minimalne temperature kretat će se između -2°C i 3°C u Bosni, a na jugu Hercegovine do 8°C. Najviša dnevna temperatura u Bosni od 3°C do 8°C, na jugu zemlje do 14°C. U podnožju se očekuju najniže temperature oko minus 6°C.

Vrijeme je od 26. travnja do kraja mjeseca ostalo nestabilno. Svaki dan postoji mogućnost za kišu, uglavnom u obliku kratkotrajnih pljuskova. Tijekom prvomajskih praznika, prema postojećim prognostičkim modelima, vrijeme će biti umjereno oblačno, a temperatura primjerena.

Ne može se isključiti mogućnost pojave mjestimičnih kratkotrajnih pljuskova. Jutarnje temperature u Bosni uglavnom između 4°C i 9°C, a na jugu do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se od 14°C do 20°C u Bosni i do 23°C u Hercegovini“, saopšteno je iz FHMZ-a.

Preporučujemo