Knjiga “Ja sam Zlatan Ibrahimović”, autora Dejvida Lagerkranca, otkrila je mnogo o životu slavnog fudbalra,o njegovim raznim usponm ai padovima, lijepim, ali i onim maje lijepim momentima u životu. Ipak ona otkriva i mnoge no*ne more koje je ovaj legendarni fudbaler morao da doživi. To se posebno odnosi na dio knjige dgje otkriva sve detalje bolesti koje je prolazio sin ovog legendarnog fudbaler, i to odmah po rođenju. Naime, Zlatanov sin, Maksi se odmah na orđenju borio sa velikim zdravstvenim izazovom i odah je pokazao da je veliki borac.


– Sve je bilo novo s Maksijem, primetili smo da mnogo povraća. Osim toga, nije dobijao na težini, nego gubio. Nismo znali zašto, da li je to normalno? Povraćao je neprekidno, nismo znali razlog i mora li baš toliko. Pričao sam sa porodicom, prijateljima i svi su me tešili da nije ništa strašno… Pokušavao sam da utešim sebe – prisjetio se fudbaler i otkrio da je sin Zlatana Ibrahimovića morao na hitnu operaciju želuca.


– Celo telo mi je bilo u grču. Nikada se nisam tako osećao, ni približno. Dok nisam dobio dete, bio sam gospodin nedodirljivi. Mogao sam da budem ljut i lud, da pokazujem sve moguće emocije. I sve je moglo da se reši ako si čvrst, istrajan, ali ovo nije bilo ni slično tome. Bio sam nemoćan, jednostavno ništa nisam mogao da učinim. Maksi je iz dana u dan bio sve slabiji, bio je tako mali, primećivalo se da je kost i koža. Izgledao je kao da život želi da ga napusti – rekao je tada fudbaler kojem je supruga Helena bila oduvijek najveći oslonac, kao i on njoj.

Zlatan Ibrahimović dobio je ponudu koja se ne odbija; je li moguće da su se u Milanu odlučili na ovakav potez? - tportal

– Ne sećam se puta do bolnice. Sećam se samo bolničkih hodnika i mirisa. Trčao sam i pitao samo gde je, na kraju su me odveli do velike sale u kojoj je Maksi ležao u inkubatoru. Bio je manji nego ikada… Imao je cevi kroz telo i nos. Kao da su mi srce istrgli iz grudi. ‘Volim vas oboje. Vi ste mi sve. Ali ja ovo ne mogu da izdržim. Zovi me za sve što treba’, rekao sam Helen i pobegao odatle – prisjetio se Zlatan koji je danas zahvalan što se sve ipak završilo kako treba.

– Maksi i sada ima ožiljak. Oseća se zdravo kao i sva deca njegovog uzrasta, a ja se često sećam toga. To mi daje bolji pogled na život, iskreno – poručio je fudbaler koji je kasnije sa suprugom dobio još jednog sina, Vinsenta.

Preporučujemo