Osim što su slatke, mogu biti i slane pa su odlične za doručak.

Ovo je recept.

Sastojci za mekane palačinke:

Putin potpisao odluku o imenovanju ministara u Vladi
Čitaj više
3 šalice brašna,

2,5 šalice kisele vode,

1 žlica šećera,

malo soli,

1/2 žličice praška za pecivo,

1 vrećica vanilin šećera,

Ulje

Pripremiti:

Pomiješajte brašno s kiselom vodom, šećerom, vanilin šećerom, praškom za pecivo i prstohvatom soli pa miješajte mikserom dok ne postane gusta smjesa.

Dodajte žlicu ulja i još malo mutite.

Za pečenje palačinki najbolje su tave s teflonskim dnom. U lonac ulijte nekoliko kapi ulja, a kad se ulje zagrije ulijte oko pola žlice tekuće smjese da samo prekrije dno lonca.

Kada je jedna strana palačinke pečena, okrenite je na drugu stranu. Prije pečenja svake palačinke u tavu dodajte nekoliko kapi ulja.

BONUS:

Doktor: Nemojte ignorirati ovaj neobičan znak na rukama

Kada je riječ o bolestima i zdravstvenim stanjima, mnogi simptomi koje osjećamo pojavljuju se u dijelu tijela koji je povezan s problemom. Na primjer, infekcije pluća često uzrokuju kašalj i otežano disanje, dok želučane tegobe mogu uzrokovati bolove u trbuhu.

Međutim, ljudsko tijelo je izuzetno složen sustav i to nije uvijek slučaj. Neki znakovi upozorenja na zdravstvene probleme mogu se pojaviti na dijelovima tijela gdje ih najmanje očekujemo, zbog čega ih često ignoriramo.

Stoga je dr. Johannes Uys za Express upozorio da simptom na rukama može značiti ozbiljan zdravstveni problem. To su klupasti prsti, što znači da vrhovi prstiju postaju veći i širi, a nokti zakrivljeni prema dolje.

“Takvi simptomi mogu ukazivati ​​na temeljni problem, poput bolesti srca ili pluća, bolesti jetre ili probavnog sustava ili određenih infekcija. Točan uzrok nije u potpunosti shvaćen, ali se vjeruje da je povezan sa smanjenom razinom kisika u krvi, što može dovesti do promjena Kada se te vene prošire, to uzrokuje karakterističan izgled batićastih krvnih žila na rukama i vrhovima prstiju,” rekao je.

Osim udaranja po prstima, mogu se pojaviti nedostatak daha, bol u prsima, kronični kašalj, umor i neobjašnjivi gubitak težine.

Preporučujemo