Trešnje su mnogima omiljeno voće. No stručnjaci kažu da ga ne treba konzumirati u neograničenim količinama jer može ozbiljno naštetiti zdravlju.

Trešnje su ukusne i mogu se jesti u mnogo različitih kombinacija. Osim toga, vrlo su korisne za imunitet i sadrže puno vitamina. No, mnogi ljudi nisu sigurni koliko bi trešanja trebali pojesti svaki dan

Trešnje sadrže velike količine vitamina C i beta-karotena, vitamina B6 i K, folata, minerala, kalija, željeza, bakra, mangana, kalcija, magnezija, fosfora, cinka i kobalta. Bogate su biljnim vlaknima koja pospješuju probavu, a celuloza koju sadrže regulira probavu.

Tamnije voće je zdravije jer ima veću koncentraciju antocijana koji imaju veći učinak protiv anemije. Sadrže melatonin koji pomaže kod opuštanja.

Prije konzumacije mora se oprati hladnom vodom.

Medical Daily napominje da je idealna doza jedna šalica trešanja dnevno, a konzumiranje većih količina može uzrokovati probavne smetnje pa osobe koje već imaju problema trebaju pripaziti koliko trešanja jedu. Preporuča se uzimati ih šaku dnevno.

BONUS:

Narezala je luk na četvrtine i stavila ga pored kreveta: ujutro je dočekala veliko iznenađenje

Luk je ključ za miran san. Dosadno zujanje komaraca može vas omesti u snu, ali ovaj jednostavan, potpuno prirodan trik pomoći će vam da se riješite dosadnih insekata.

Komarci su poznati kao neprijatelji mirnog sna. Čim se udobno smjestite u krevet, počinju zujati i ometati vam san. Ali kako se riješiti ovog problema bez upotrebe preparata? Imamo sjajan trik uz koji ćete mirno spavati do jutra, poručuju iz Krstarice.

Poznate su prirodne metode tjeranja komaraca, a neke od njih uključuju korištenje biljaka poput lavande. Međutim, neobičan dodatak ovom popisu je luk. Njegov jak miris može učinkovito otjerati komarce.

Evo kako primijeniti ovu tehniku: jednostavno narežite luk na četvrtine i stavite ih u svoju spavaću sobu, po mogućnosti pored kreveta na noćnom ormariću. Snažan miris luka odbija komarce i omogućuje vam da spavate do zore.

Preporučujemo