Karakter pasmine vlasnika

Razmišljate o tome kako često se vlasnici pasa biraju prema svojim karakterima, iako često vodimo razne kriterije i preferencije pri odabiru kućnih ljubimaca. Na primjeru različitih pasmina pasa i njihovih vlasnika, možemo vidjeti kako se često sličnosti privlače.

Maltezer Vi ste obitelj s djecom koja su željela psa, pa ste se odlučili za praktičnog i simpatičnog maltezera. Sada vi više brinete o njemu, šetate ga i brišete mu suze dok vaše dijete pretražuje TikTok i priča o slatkim pomerancima.

Zanemaren Maltezer Ne tako davno ste željeli psa u torbici, ali sada i vi i vaš pas ste stariji. Dižete ga dok prebolijevate srčane probleme, ali nije to nimalo lijepo ni za vas ni za vašeg krznenog prijatelja.

Bostonski terijer Živite u stanu i tražili ste aktivnog psa, nešto manjeg od mopsa i većeg od francuskog buldoga. Imate energičnog psa koji prati modne trendove, a noću se često suočavate s hrkanjem, što vas podsjeća na vlastite navike.

Mops Vi ste osoba koja voli opuštanje i često vas muči probava. Trebate nešto toplo i privrženo da se sklonite uz sebe. Ne smeta vam prisutnost pasa dlaka po kući, a često biste se radije odmarali nego što biste se trudili oko nečega.

Italijanski hrt Vaš život se odvija vani, uživate u putovanjima i druženju, ali imate i svojih anksioznosti. Ovaj pas je idealan pratitelj u svim situacijama i voli vas toliko da bi se mogao doslovno popeti na glavu od sreće.

Labrador retriver Vi ste jednostavna i dobra osoba koja voli pse. Vaš život je dobro organiziran, šetate psa redovito, i kao i vaš pas, uvijek ste spremni doći i pozdraviti se. Vaš osmijeh je uvijek na licu, a druželjubivi ste s svima.

Engleski buldog Šalu i druženje cijenite više od svega. Volite da se sve zabavno, ali ponekad pretjerate. Vaši zglobovi su u lošem stanju zbog raznih vragolija, ali smijeh je vaš najbolji prijatelj.

Američki baset Ne znate gdje možete pronaći lulu duhana u blizini, jer ste izgubili dodir s takvim stvarima.

Jazavičar Vaša kosa i nokti su u lošem stanju, ali vaš pas blista kao igračka. Željeli ste psa koji je lako trenirati, i tek nakon puno truda uspjeli ste ga naučiti da se piški vani. Dok ga gledate, počnete sumnjati u zakone fizike i gravitaciju.

Doga Živite u luksuznom stanu i osjećate se kao divovac, svi ljudi vam izgledaju kao patuljci. Vaš pas vas zagrli, a vi se izvinjavate damama kad se sruše na travi u šoku. Jedete manje nego vaš pas.

Mešanac Vi ste najbolja osoba među vlasnicima pasa, ali to vas ponekad košta jer ste previše popustljivi. Dobar ste prijatelj i strpljivi prema svima. Opasnost od vas je da ćete u jednom trenutku imati više pasa nego ljudi, ali za vas je to u redu.

Bigl Šanse da idete u lov: 1%, šanse da ne volite tišinu: 99%. Pas koji laje ne ujeda, samo ima smiješne uši i voli se izgubiti u susjedstvu jer želi pozdraviti svaku osobu koja prođe. Kao i vi koji mahnete svakom susjedu i kažete “hej, kako si?”

Cocker španijel Nekada ste bili prava dama, i sada ste dobro dotjerani, govorite više jezika osim engleskog i uvijek se izvinjavate kad kinete.

Lagoto Niko ne zna čime se tačno bavite i šta radite, ali vam pas sjaji kao igračka. Imate izvanredan ukus za odjeću.

Pekinezer Penzionisali ste se prije deset godina, bivši đaci se i dalje uplaše kad vas sretnu na ulici, mažete nokte sedefastim lakom i gledate slagalicu svako veče dok muž pere prozore.

Pit bul Na internetu imate najduži jezik i izgledate kao da bljujete vatru, ali se rasplačete kad nema Kinder Bueno u trgovini. Često gledate tužne scene iz romantičnih komedija i plačete. Heklate u slobodno vrijeme.

Doberman Svi misle da ste atletski gradilište, ali vi zapravo najradije sjedite na kauču uz čips, kutiju sladoleda i film.

Jack Russell Praktični ste, brzi i efikasni, ne ostavljate stvari za sutra. Kada trebate družiti se s prijateljima, uvijek imate energije i uvijek ste sretni. Imaš snage za troje ljudi, nitko ne razumije kako.

Afganistanski hrt Vaš život je toliko luksuzan da niste upoznati s običnim stvarima. Nikada niste sjeli u kafić i nikada niste prošetali sporednom ulicom. Smijete se trendovima “old money” jer nitko ne zna kako to stvarno izgleda.

Srednja pudla Pametni ste, interesantni i imate brojne hobije. S ljudima se možete dogovarati o svemu, ali se često u sred noći probudite gladni i pojedete sve što je jestivo u kući, uključujući i tanjure.

Vizsla Nekada ste bili sportaš. Cijenite kvalitetno meso, uživate u provođenju vremena s prijateljima i nedjeljnim ručkom pored rijeke. Nervirate se zbog lijenosti, nedostatka discipline i pušača. Dobro se držite za 70-godišnjaka.

Pinč Morali biste malo opušiti i ne brinuti se oko svega. Nemojte gristi nokte. Persen i biljni lijekovi za smirenje ne pomažu, morate se opustiti.

Shar Pei Niste se nikada zamjerili nikome. Volite kuhati, ne svađate se s ljudima, tuđa djeca su vam dobrodošla na kolače, sretni ste kad vaše unuče dobije pet, ali ga ne grdate ni za jedan. Svi vas vole.

Corgi Svi se okreću za vama kad prođete ulicom, jer ste jednostavno kul i zabavni, uvijek izgledate kao najzabavnija osoba u prostoriji koja uvijek ima najbolje priče. Svi žele biti vaši prijatelji.

Pomeranac Volite male sukobe i nervirate se kad vas netko pogleda krivo. Kod kuće ste velika maza i dobrica, a vani pokazujete zube prema svima. High maintenance, volite skupe torbe i još skuplje koktele.

Chihuahua Ponekad ste prilično nervozni, ali svi vas smatraju smiješnima jer ste uvijek nervozni i svima postaje smiješno. Volite reality emisije i doživljavate ih osobno, ali nikada ne biste zgazili mrava.

Preporučujemo