Virdžinija je 30. avgusta proslavila svoj 108. rođendan. Grupa novinara, prijatelja i porodice okupila se da proslavi ovaj nevjerovatan broj uz čuveno pitanje – u čemu je tajna dugovječnosti.

Vera je zahvalna što je živela više od jednog veka i kaže da je ono što je održava u životu to što uvek gleda ono što će se dogoditi sutra i nikada se ne osvrće.

“Moja tajna je da uvijek gledam naprijed, jer ako pogledate unazad, shvatit ćete da neke stvari nisu dobre i da se osjećate loše. Nisam to radio ranije i neću to raditi sada. Ne želim da se osvrnem na život koji je prošao”, rekla je Vera.

Njena životna strast bila je moda. Posjedovala je više od 40 pari cipela i pokrenula je ženski klub za skupljanje šešira.

“Uvijek sam imala prijatelje i veoma sam organizovana. Trudim se da idem naprijed i da budem srećna”, rekla je Vera, prenosi CNN. ”

Za jednu od najstarijih žena na svijetu kažu da je supruga Koku Istanbula, koja je doživjela nevjerovatnih 129 godina i umrla 2019. godine. Za razliku od Vere, Xiaoku je prije smrti rekao: “Živio sam toliko godina, ali nijedan dan nije srećan. Život je kazna.”

Preporučujemo