Možete li uočiti pjevačicu na ovoj fotografiji snimljenoj 1979. godine? Tada je bio na početku karijere i uspio je postati jedan od najpoznatijih glazbenika na ovim prostorima.
Riječ je o Željku Samardžiću. Prvo je izvodio pjesme legendarnog Kemala Munta i držao kafić u rodnom gradu. Početkom rata odlazi u Beograd i tamo pjeva po diskotekama i kafanama.

“Beograd je izgledao kao da se smiješi. Bio je lijep, sunčan dan i bili smo nesretni na neki način, ali sretni u isto vrijeme. Za mene je nebo u Beogradu bilo sivo na neki način, unatoč suncu Briljantno. Postavljeni smo U Borci, mi radimo svoj posao i nemamo izbora, ili da se uključimo u ratni vihor ili da se borimo za koru na drugi način”, rekao je ranije.

Prije dvije godine izazvao je pozornost javnosti kada je tvrdio da je stradao u Mostaru.

“Udario me u lijevi kuk i ‘prebio’ mi donji dio kralježnice. Kad sam došao na VMA, rekli su mi da me Bog čuva. Da sam mogao birati gdje ću udariti, šteta bi bila “najniža” razini”, rekao je.

Po dolasku u Beograd počinje raditi s Marinom Tukakovich i Alexanderom Radulovich Footom, a njegova karijera kreće uzlaznom putanjom. Počeo je snimati albume i nastupati na Sunčanoj skali, Budva Music Festivalu, Oscar Pop Festivalu itd.

Između ostalog, zajedno s Davorinom Popovićem snimio je pjesmu “Nema više ničega”. Neke od njegovih popularnijih pjesama su: “Nisi ti za male stvari”, “Grlica”, “Bezobrazno zelene”, “Ljubavnik”, “Pokaži mi šta znaš” itd.

Znate li više o ovoj temi? Ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Preporučujemo