10 znakova da rak raste u tijelu: broj tri. Svi ga ignoriraju, to je znak za uzbunu!
Sve promjene koje traju dulje od dva dana, poput krvi u stolici, mogu biti znak raka debelog crijeva

Kad je riječ o prevenciji i odgovarajućem liječenju, presudno je znati kako prepoznati znakove raka.

Razmotrite ove rane znakove raka:

1. Svrbež kože

Tijelo vidi rak kao stranu bakteriju, a imunološki sustav se protiv njega bori uz pomoć bijelih krvnih stanica. To uzrokuje povećan protok krvi u području gdje rastu stanice raka, što može dovesti do svrbeža, crvenila, zatezanja i promjene boje kože.

2. Promjene u mokrenju

Sve promjene u mokrenju poput pjene, urina, mirisa i boje mogu ukazivati ​​na rak i treba potražiti liječničku pomoć.

3. Promjene u zvuku

Rak grla može utjecati na vaš ton i ton. Stoga, ako primijetite bilo kakve promjene u svom glasu, to može biti znak rasta tumora u vašem tijelu.

4. Rane koje ne mogu zacijeliti

Ako vaša rana dugo zacjeljuje, to može biti znak raka. Objašnjenje za to je da imunološki sustav daje prednost raku, a obrana se fokusira na rak, a ne na ranu.

5. Kašalj

Mnoge vrste raka mogu uzrokovati uporan kašalj, poput raka grla, raka pluća, pa čak i raka želuca. Ako kašalj potraje, odite na pregled što je prije moguće.

6. Krvarenje

Ako osjetite neobjašnjivo krvarenje koje nije povezano s vašim menstrualnim ciklusom, odmah ga pregledajte! Svako krvarenje iz maternice, bradavica ili drugih organa zahtijeva liječničku pomoć.

7. Kvržica u ustima ili jeziku

Bijele kvržice na desnima, grlu ili u ustima mogu biti znak raka. Ako imate bilo koje od ovih stanja, razgovarajte sa svojim liječnikom.

8. Potkožne kvržice

Dobar način da vidite ima li promjena je dodirnuti površinu i potražiti nešto neobično. Opipajte dijelove tijela kao što su prsa, pazusi, trbuh, koža, grlo i testisi. Ovo je važno jer može otkriti sve promjene prije nego se razviju u veće tumore.

9. Promjene u stolici

Sve promjene koje traju dulje od dva dana, poput krvi u stolici, mogu biti znak raka debelog crijeva. Pripazite na simptome kao što su zatvor, proljev, tamna stolica, sluz, bol ili svijetla stolica.

10. Gubitak apetita ili otežano gutanje

Sve što inhibira funkciju probavnog procesa važno je jer utječe na sposobnost tijela da dobije hranjive tvari iz hrane koju jedemo.

Preporučujemo