Ovaj tekst govori o nekoliko poznatih osoba iz različitih profesija koje su se povukle iz javnog života i pronašle mir u manastirima, daleko od vreve i stresa svakodnevnog života.

Rastko Lupulović, poznat po svojoj glumačkoj karijeri, pronašao je svoj mir u hrišćanstvu i zamonašio se 1996. godine. On je istakao da je vera i tradicija pomogla da se oslobodi površnosti i nemira koje donosi rok muzika.Srđan Gile Gojković, frontmen “Električnog orgazma”, odlučio se za budizam i zamonašio u jednom budističkom hramu u Mijanmaru. On je našao logičan odgovor u budizmu i smatra da je to put ka izlečenju od patnje.

Hrvatska glumica Edita Majić takođe je našla svoj mir u manastiru. Nakon šokantne vesti o njenom zamonašenju, njena majka je otkrila da je Edita otišla u pustinju da živi kao pustinjakinja, što je iznenadilo javnost.Aleksandar Knežević, poznat kao jedan od autora dokumentarnog filma “Vidimo se u čitulji”, našao je svoj duhovni život u manastiru nakon što je proveo mesec dana putujući po njima.

Veselinka Zastavniković, bivša supruga predsednika Srbije Borisa Tadića, takođe je odlučila da se zamonaši. Ona je postala kaluđerica Irina i posvetila svoj život Bogu.Monah Arsenije Jovanović imao je neobičan život. Pre nego što se zamonašio, bio je stomatolog i družio se sa poznatim muzičarima, ali je odlučio da napusti svetovni život i provede sedam godina putujući po manastirima.

Svi ovi pojedinci pronašli su svoj mir i smisao u duhovnom životu, ostavljajući iza sebe slavu i popularnost. Njihove priče pokazuju različite puteve ka duhovnosti i ličnom ispunjenju, dok su se suočavali sa izazovima i unutrašnjim previranjima.

Preporučujemo