Nakon neizrecivog gubitka voljene osobe, osjećaj čežnje za ponovnim uspostavljanjem veze s njom često poprimi ogromne razmjere. Psiholozi sugeriraju da prisutnost preminulih voljenih može izvirati iz dubokih osjećaja depresije ili krivnje, ali postoje i oni koji duboko vjeruju u reinkarnaciju tvrdeći da u tom čežnjenju leži nešto dublje i transcendentno. “Prema mnogim pristašama reinkarnacije, preminule duše svakodnevno pokušavaju ostvariti kontakt s nama. Da bismo prigrlili utjehu i vodstvo koja dolaze iz te sfere, moramo biti izrazito svjesni znakova koje nam upućuju i otvoreni za njih.” Praf, svjetski poznati medij i duhovni vodič, otkriva čak sedam različitih znakova koji ukazuju na prisutnost naših voljenih i njihovu želju za komunikacijom s nama. Jedan od tih iznimno značajnih znakova je iskustvo susreta s njima u našim snovima. Poruke koje prenose kroz snove nose duboko autentično značenje i svrhu. One su suštinski odraz nečega što zahtijeva našu pažnju i introspekciju. Stoga je izuzetno važno da pažljivo analiziramo sadržaj svojih snova kako bismo dešifrirali njihovu duboku poruku.

Osjećaj prisustva voljene osobe, iako nema nikakvih fizičkih tragova, može biti iznimno snažno i gotovo nepojmljivo iskustvo. Atmosfera se naglo mijenja, kao da je nevidljiva ruka prisutna svakom našem pokretu ili kao da netko sjedi neposredno pokraj nas. Duhovni entiteti, bez obzira na svoju nepostojanu fizičku prisutnost, ipak su u stanju manifestirati svoju energetsku prisutnost kroz ove neobjašnjive senzacije.

Miris igra posebno istaknutu ulogu u tom procesu. Ako se suočimo s specifičnim mirisom voljene osobe – poput njezinog omiljenog parfema, hrane koju je volela ili čak mirisa duhana kojeg je koristila – ti mirisi ostaju urezani u našem pamćenju i često predstavljaju najupečatljiviji način na koji ih možemo povezati s prisjećanjem na njih.

Nadalje, nije neuobičajeno da imamo čudne misli koje se čine da dolaze izvana i ne pripadaju našem vlastitom umu. Gotovo je kao da netko drugi govori unutar nas. Kada se takve misli pojave, ključno je da ih ne zanemarimo, već da se zastanemo i pažljivo ih razmotrimo jer mogu nositi poruku izvan našeg običnog spektra svijesti.

Na kraju, jeste li ikada neočekivano naišli na leptira, pticu ili dugu? Ovi prirodni fenomeni mogu nositi duboko značenje i trebali bismo im posvetiti posebnu pažnju. Vjeruje se da preminuli svojim prisustvom mogu usmjeravati ove pojave prema nama. Na primjer, možda razmišljate o nekome tko je preminuo, a onda primijetite kako leptir sleti blizu vas ili se pojavi duga na važan dan. Također, specifični brojevi koji su vam bili važni, kao što su datumi rođenja ili smrti, mogu se neočekivano pojaviti na satu, na stanju računa ili na registarskoj tablici vozila. Možda ćete čak naići na ljude koji izvanredno podsjećaju na one koji su preminuli u trenutku kad mislite ili pričate o njima. Sve te pojave služe kao jasni znakovi da su duše preminulih i dalje prisutne u našem životu i da nema potrebe za zabrinutošću.

Preporučujemo