Ako niste u mogućnosti prisustvovati sahranama na groblju, morate poduzeti jednu bitnu radnju.

Na današnji dan Srpska pravoslavna crkva i njeni vjernici obilježavaju Veliki (zimski) zadušni dan, svečanu prigodu posvećenu odavanju počasti upokojenim. Običaj je da vjernici idu na bogoslužja, posjećuju grobove, čuvaju ih, kite cvijećem, prinose vino i pale svijeće u znak sjećanja.

U slučajevima kada posjeta grobu pokojnika nije izvediva, pojedincima se odaje počast i sjećanje unutar granica crkve. Prema crkvenom nauku, vjernici obilježavaju Spomendan molitvom za miran pokoj duša umrlih, kako u bogomoljama, tako i na grobljima, te djelima milosrđa.

Na Dan sjećanja crkva također odaje počast utjecajnom teologu iz četvrtog stoljeća, svetom Ivanu Zlatoustom, izgovarajući njegove duboke riječi kršćanskog propovijedanja.

Pružite svoju podršku onima koji su umrli i čuvajte uspomenu na njih. Nemojte se ustručavati pružiti ruku pomoći preminulima i izraziti svoje molitve u njihovo ime.

BONUS

Astrolozi su identificirali četiri horoskopska znaka koji su poznati po svojoj spontanoj prirodi i ne vole planirati unaprijed. Ove osobe žive svoje živote u sadašnjem trenutku, s malo brige za budućnost.

Unutar područja astrologije, određeni znakovi zodijaka uživaju u pažljivom organiziranju svojih dnevnih aktivnosti, dok drugi pronalaze radost u prihvaćanju neočekivanog i improviziranju. Koji znakovi spadaju u drugu kategoriju, uživajući u slobodi spontanosti? Pogledajmo horoskop za odgovor:

Pod utjecajem brzog i lakog Merkura, Blizanci se ističu u umjetnosti improvizacije. Njihove misli bez napora skaču s jednog koncepta na drugi, čineći precizno planiranje gotovo uzaludnim. Blizanci uspijevaju u prihvaćanju neočekivanih pojava i naglih promjena, dopuštajući im da se s lakoćom prilagode, iako povremeno dovode do poremećaja u njihovim svakodnevnim obrascima.

Strijelci posjeduju urođenu znatiželju koja ih tjera da traže nove avanture i prihvaćaju nova iskustva. Cvjetaju zbog uzbuđenja spontanih izlazaka i nepredvidivosti slučajnih susreta. Umjesto da se pridržavaju krutih rasporeda, Strijelci radije žive u sadašnjem trenutku, dopuštajući sebi slobodu da u potpunosti urone u radosti istraživanja.

Vodenjaci, sa svojom reputacijom nekonvencionalnih i neovisnih ljudi, imaju jedinstvenu perspektivu strogog planiranja. Oni to vide kao prepreku svojoj kreativnosti i slobodi. Umjesto toga, Vodenjaci radije prihvaćaju neočekivane ideje i događaje, što im omogućuje da budu vrlo prilagodljivi. Međutim, ova fleksibilnost može dovesti do poteškoća u pridržavanju detaljnih dnevnih planova.

Osobe Ribe poznate su po svojoj maštovitoj prirodi i sklonosti sanjarenju. Često se zadube u vlastite misli i kreativna područja, ne obazirući se na vremenska ograničenja i pedantne rasporede. Pridržavanje krutih planova pokazalo se izazovnim za njih, budući da njihova živa mašta dominira njihovim djelovanjem.

Ovi posebni znakovi zodijaka prihvaćaju svaki dan kao priliku za nepredviđena iskustva, smatraju da je krutost u planovima više teret nego utjeha i žive svoje živote s fokusom na sadašnjost i budućnost.

Preporučujemo