Ako želite imati dobru žetvu, vrtlari su otkrili izvrsnu ideju: uzgojite krastavce na ovaj način i bit će vam drago!
,
Vlasnici malih parcela uvijek se muče: kako uzgajati različito voće i povrće na malom komadu zemlje i dobiti dobar prinos. Srećom, postoji nekoliko tehnika za uštedu prostora pri uzgoju povrća.

Dakle, u kanti možete uzgojiti koliko god želite krastavaca na površini od 3 metra s puno manje obaveza i plodove možete zaštititi od raznih bolesti.

I tu je još jedan karakterističan trenutak – uzgoj takvih krastavaca pravi je užitak – nema potrebe za saginjanjem prilikom branja, nema drugih potrebnih poslova.

Kako uzgajati krastavce u bačvi:

Postavite jednu ili više bačvi na sunčanu stranu vaše parcele. Na dno bačve stavite organski otpad: lišće, travu, slamu, korijenje drveća, kore banane i drugog voća i povrća, grančice ili korov.

Također, koristite gnojivo. Napunite kantu.

U svibnju napunite dno kante zemljom do debljine oko 10-15 cm.

Odmah zalijte i posijajte sjeme krastavaca. Trebat će vam oko 9-10 sjemenki po kanti. Posadite ih na razmak 12-15 cm. Radi uštede topline bačvu pokrijte najlonom, najbolje crnim, jer crnilo upija sunčevu toplinu. Ili koristite prazne plastične boce.

Presadnice će rasti kao kvasac osigurate li im optimalnu mikroklimu uz pomoć male posude s vodom u sredini kante uz dolijevanje vode po potrebi.

Sredinom lipnja, kada je vrijeme toplo, najlonska tkanina se može ukloniti. Krastavci će rasti i uvijati se oko bačve. Kako biste izbjegli oštećenje biljaka vjetrom, vreću s krastavcima možete zavezati koncem za kantu.

Krastavci ne zahtijevaju mnogo njege. Ako nema kiše, zalijeva se svaka 3-4 dana sa 5-7 litara vode.

Iz jedne kante možete dobiti isti prinos kao iz tri reda u svom vrtu.

BONUS:

Provjerite što je jedna žena pronašla u kožnoj jakni koju je kupila u trgovini rabljenom robom: Postalo je viralno

Provjerite što je jedna žena pronašla u kožnoj jakni koju je kupila u trgovini rabljenom robom: Postalo je viralno
Mislila je da dobiva kvalitetnu kožnu jaknu za vrlo malo novca, ali kada je nakon kupnje počela prebirati po džepovima, shvatila je da dobiva više od same jakne.

Maya Sommer obožava kupovati po dućanima rabljene odjeće, a kada je u jednom od dućana ugledala kožnu jaknu, bez oklijevanja ju je kupila. Mislila je da dobiva kvalitetnu kožnu jaknu za vrlo malo novca, ali kada je nakon kupnje počela prebirati po džepovima, shvatila je da dobiva više od same jakne. Otkrila je lijepu i srceparajuću tajnu koju je godinama skrivala, objavio je The Sun.

Maya je svoje nevjerojatno otkriće odlučila podijeliti na društvenim mrežama te je snimila video u kojem je priznala da još uvijek ne može vjerovati što ima u rukama.

“Ovu sam kožnu jaknu pronašla u trgovini rabljenom robom. Savršeno mi je pristajala pa sam je kupila i odnijela kući”, objasnila je.

Kad je došla kući i ponovno ih isprobala, osjećala se kao da ima nešto višak u džepu. Posegnula je u džep jakne i pronašla malu bilježnicu punu slova. “Na prvoj stranici ovog malog dnevnika koji sam otvorila pisalo je četvrtak, 11. studenog 1971.”, rekla je Maya.

Ostatak kratkog filma je srceparajući. Glasilo je: “Prošlo je tjedan dana, a Diane me nije nazvala niti poslala poruku.” Sljedeća objava, od 22. studenoga iste godine, također je bila tužna. “Danas je naša deveta godišnjica braka i deset godina zajedno”, napisao je vlasnik jakne “I sam sam bio pijan.”

Dok je Maya listala stranice, na pamet joj je pala tragična tema. 

Preporučujemo