Današnja tema će se posvetiti iznimnoj i legendarnoj glumici Mira Banjac, čija je prisutnost na našoj glumačkoj sceni ostavila dubok i neizbrisiv trag. Nedavno se dogodio jedan incident koji je privukao pažnju javnosti, a koji se odigrao na aerodromu. Incident se dogodio dok se Mira Banjac vraćala iz Crne Gore u Beograd. Nažalost, njen let iz Tivta je bio otkazan, što ju je primoralo da nekoliko sati provede čekajući na novi let. Na vrhuncu njenog neugodnog iskustva, situacija je postala još stresnija jer je aerodrom bio prepun putnika uslijed kašnjenja letova. Nakon prolaska kroz pasošku kontrolu, glumica nije pronašla slobodno mjesto za sjedenje, te je gotovo cijeli sat provela stojeći, osamljena u jednom kutku aerodroma.

Ovaj incident je izazvao oštru kritiku javnosti, s obzirom na činjenicu da se radi o ženi u zrelijim godinama i priznatoj slavnoj ličnosti. Izuzetno je razočaravajuće što nitko od prisutnih putnika nije priskočio da joj ponudi svoje mjesto. Kada govorimo o Mira Banjac kao glumici, nema dovoljno superlativa da se opiše njena izuzetna karijera, pa ćemo se sada usmjeriti na njen privatni život.

Mira Banjac živi u samom centru Novog Sada, a njen dom je uređen sa starinskim namještajem, vrijednim umjetninama i obiljem uspomena na njenog bliskog prijatelja Zorana Radmilovića i pesnika Miku Antića. Nekada je prema pričama preselila u ovaj grad iz Beograda zajedno sa svojim sinom Branislavom Jovanovićem, koji je navodno teško prihvatio promjenu sredine, uglavnom zbog svog već uspostavljenog profesionalnog života u Beogradu.

Njen dom se nalazi na izuzetno povlašćenoj lokaciji, blizu pozorišta, što je za nju od velike važnosti, jer je često prisutna na predstavama. Mira također voli posjećivati lokalnu pijacu, a njene komšije imaju samo reči hvale za nju. Ona je bez sumnje jedna od najomiljenijih glumica starije generacije, a mnogi uživaju u njenim pričama o nezaboravnim trenucima koje je provela sa Zoranom Radmilovićem i Mikom Antićem. Nastavak teksta možete pročitati u nastavku.

Preporučujemo