Jedna od ljepših žena osamdesetih , šutila je o svojoj bolesti i pustila sve da vjeruju da je samo još jedna u nizu zvijezda koja se odala alkoholu. Ona je u svijet glume dospjela kroz pozorište i ušla u brodvjesku historiju. Svoju najveću slavu dostigla je tokom osamdesetih godina, zahvaljujući filmu “Lov na zeleni dijamant” iz 1984. godine. Osvojila je dva Zlatna globusa, a bila je nominovana za Oskara i nagradu Toni. Često su je poredili sa slavnom Loren Bekol, što joj je laskalo i dičila se time, a jednom prilikom je čuvenoj divi prišla i rekla joj: “Zdravo, ja sam mlada ti”.

 

Ona je osvajala, oduševljavala i hipnotisala svojom ljepotom i talentom, da bi devedesetih godina doživjela tešku dijagnozu — reumatoidni artritis. Već 1992. godine je imala “neopisive bolove i groznice”, kako je jednom rekla. Pričala je kako je u jednom trenutku jedva okretala glavu i hodala, a ljekari su joj saopštili da će najverovatnije završiti u invalidskim kolicima i da nikad neće ustati iz njih.

– Moje telo je odgovaralo neverovatnim bolom kad god bih pokušala da ga pomerim. Zglobovi na rukama su mi bili toliko otečeni da nisam mogla da držim olovku. Bilo je dana kada nisam mogla da držim čašu i poppijem vodu. Nisam mogla da podignem svoje dete… Stopalo bi mi se nadulo toliko da nisam mogla da obujem bilo šta, a kamoli da hodam obuvena – prisetila se glumica u jednom intervjuu.

S napretkom bolesti, pojavio se novi problem: Tarnerova je počela da pije jer joj je novi život bio nepodnošljiv.

U jednom trenutku pila je toliko da su je svi izbjegavali.

– Počele su da kolaju glasine da pijem previše. Pustila sam druge da misle šta god žele o mom ponašanju i fizičkim promenama. Ljudi su verovali da sam postala teška alkoholičarka. Nisam mogla javno da se borim s njima i verovala sam da je gore ako misle da imam tešku bolest. Zaposlili bi me ako misle da sam pijana jer razumeju alkoholizam, ali neće mi dati posao ako imam misterioznu i strašnu bolest koju ne shvataju. Moj agent Džej i ja smo imali osećaj da je najvažnije da sakrijemo moj reumatoidni artritis od svih – istakla je Ketlin Tarner.

Preporučujemo