Zejna Murkić je danas poznata pevačica s raskošnim glasom, ali njen životni put nije bio lak. Postala je poznata široj javnosti kroz učešće na takmičenju “Pesma za Evroviziju” 2022. godine, gde je impresionirala publiku i Jelenu Karleušu svojom baladom, iako je pobedu osvojio Luka Black.

Njen život je bio trnovit, s obzirom na porodičnu situaciju. Njen otac, Bego Murkić, bio je poznat loznički maneken i denser tokom devedesetih godina. Zejna je završila srednju ekonomsku školu, ali nije mogla upisati fakultet zbog finansijskih problema. Umesto toga, odlučila se razvijati svoj pevački talenat i prijavila se za takmičenje “Operacija trijumf,” gde je postigla uspeh.

Nakon toga, postala je članica grupe “Luna” od 2009. do 2010. godine, a zatim se odlučila za solo karijeru. Tokom karijere snimila je pesme na engleskom jeziku, nastupala na festivalima i privremeno prekinula karijeru kada je postala majka. Imala je ćerku Kjaru nakon dvogodišnje veze, koja se nažalost završila zbog razlika u načinima života.

Iako su njeni odnosi s bivšim partnerom nisu bili idealni, Zejna ističe da su zajedno podigli svoju ćerku i trudili se izgraditi dobar odnos zbog njenog dobrobiti. Zejna je također podelila svoje iskustvo sa vršnjačkim nasiljem koje je trpela zbog svoje etničke pripadnosti kao Romkinja, i istakla važnost tolerancije i obrazovanja o različitostima.Njen životni put od teških početaka do muzičke karijere i majčinstva govori o njenom ličnom usponu i borbi protiv predrasuda.

Preporučujemo