Jedna fotograija iz Zafreba je ostala viralna i počela da se širi društvenim mrežama brzinom svjetlosti, gdje je naišla na vveliki bijes i nevjericu korisnika društvenim mreža. Evo o čemu se i radi. Naime, novopečeni mladencii su odlučili da se fotografišu pored groblja Dotrščina, gdje je inače u drugom svejtskom ra*u po*ubljeno više hiljada ljudi.

– Svačemu sam svedočio, ali nisam još video venčanje u Aušvicu, Dahau ili na drugim svetski poznatim gu*ilištima kao što je npr. Dotrščina u Zagrebu. Ovde je na najokrutniji način us*aška vlast po*ubila oko 8.000 ljudi. Stvarno bi me bilo sramota da me neko o tome mora informisati. Mislim, stvari su vrlo jednostavne, niko se ne ženi ili ne pozira na nečijem gr*bu, a ovo je još gu*ilište – napisao je korisnik Fejsbuka koji je podjelio spornu fotografiju.

 

mladenci

– Apsolutno neprikladno za prostor na kojem su stajali – samo je jedan od komentara.

FOTOGRAFIJA ZAGREBAČKIH MLADENACA POTRESLA REGION: Pozirali na SPOMEN  GROBLJU gde je ubijeno na HILJADE žrtava! (FOTO)

Inače ovo spomen- groblje i park revolucije Dotrščina nalazi se nedaleko od parka Maksimira u Zagrebu. Tu su ust*še počevši od maja 1941. dovodili danju i noću svoje žr*ve, pa ih okrutno u*ijali. Žr*ve su najčešće bacane u zajedničke j*me, te stoga ne postoji uvid gdje je ko sahranjen. Prema posljednjim istraživanjima iz 1985. godine, procijenjeno je da je ovde po*ubljeno oko 7.000 antifašista, među kojima oko 2.000 članova KPJ i SKOJ-a. Od poznatijih komunista ovde je 17. jula 1941. st*eljan Ivan Krndelj (član KPJ od 1919. godine i član Pokrajinskog komiteta za Hrvatsku i Slavoniju). Ostali poznatiji intelektualci, koji su ovde našli sm*t, jesu dr Božidar Adžija, Otokar Keršovani, Ognjen Prica, Viktor Rozencvajg, Zvonimir Rihtman, Ivo Kun, Simo Crnogorac i August Cesarec.

Preporučujemo