Rade Šerbedžija smatran je za jednog od najboljih glumaca sa naših prostora, ostvario je velikih broj uloga kako na našim područjima tako i u inostranstvu. Pored toga što se bavi glumom pokazao se i kao nevjerovatno talentovan producent, režiser i muzičar koji je več ušao u osmu deceniju života ali se veoma dobro drži.

Iako su ga sustigle godine još uvijek ne želi odustati od svog posla, veoma je aktivan što se tiče glume i često se pojavljuje u pozorištu gdje učestvuje u novim projektima. Kako je nedavno naveo još uvijek se osjeća mladim i poletnim međutim njegovo zdravstveno stanje nije baš tako dobro. Najveću brigu o njemu preuzela je njegova supruga Lenka koja vodi računa o njegovoj ishrani i pruža mu podršku da nastavi hrabro korači kroz život.

“Život je naš kratak i brzo prođe i ne okreneš se a već uhvatiš neku starost. Zato ja ne želim da pristanem na to. Želim zadržati vreme pod mojom kontrolom, onako kako ga osećam. Ne verujem da ću kao moj otac živeti 104 godine, ali sve dok živim želim biti aktivan. Ne radi se samo o glumi. U svemu još želim da učestvujem, iako me sve sprečava u tome.” – izjavio je Rade tokom intervjua.

Jednom je govorio i o povredi koju je zadobio dok je još bio u mladosti ali tek sada kada je uslijedila starost počinje osjećati bolove. Redovna fizička aktivnost je glavni razlog zbog čega se još uvijeka osjeća mladim i punim energije.

“Imam bol u krstima i desnom ramenu kao posledicu povrede vrata pri padu u Tihom okeanu kad me jedan talas zabio na dno glavom, bio sam na dasci. Jedva sam ostao živ. Ali ne dam se, ne priznajem bol, mada me boli celo telo ” – kazao je glumac.

Preporučujemo