Čaj za brži rast kose – napravljen od koprive i dvije druge biljke: spasite kosu koja prorijedi, prorijedi i jako opada!
Ako imate tanku, rijetku kosu i patite od opadanja, ovaj čaj za kosu može pomoći. To je lak za kosu koji se može napraviti od samo 3 biljke, među kojima je glavna kopriva – biljka koja se vekovima koristi za njegu kose.

Sipajte četiri šolje destilovane vode u lonac i prokuhajte na srednjoj vatri. Kada proključa dodati dve kašike karanfilića i dve kašike sušene koprive. Smanjite vatru na nisku i kuhajte oko 20 minuta. Dobijeni čaj procijediti, vruć preliti kašikom ruzmarina i ostaviti preko noći. Ponovo procedite i sipajte u bočicu sa raspršivačem, a zatim dobijeni sprej poprskajte po kosi nakon pranja i dobro utrljajte u kožu glave

Zašto ove 3 biljke? Karanfilić stimuliše cirkulaciju vlasišta, stimuliše rast kose i čini je jačom. Kopriva može smanjiti gubitak kose i stimulirati rast nove kose. Ova biljka sadrži silicijum i sumpor, koji kosu mogu učiniti sjajnijom i zdravijom. Ruzmarin je biljka posebno preporučljiva osobama sa prorijeđenom kosom jer stimuliše i rast.

Preporučujemo