U Višem tužiteljstvu u Beogradu je saslušana F.Z. (39 godina), kućna pomoćnica, zbog navodnog brutalnog ubojstva umirovljenika Dragana V. (70 godina) u njegovom stanu u noći s 2. na 3. veljače. Tijekom ispitivanja, osumnjičena je priznala ubojstvo i tvrdila da je djelovala u samoobrani jer ju je umirovljenik prijetio nožem i pokušavao seksualno napasti.Tužiteljstvo je nakon saslušanja predložilo istražnom sucu da odredi pritvor osumnjičenoj zbog opasnosti od bijega i potencijalnog utjecaja na svjedoke kako bi se spriječilo ponavljanje sličnih incidenata. U priopćenju nadležnog tužiteljstva stoji da je F.Z. optužena za teško ubojstvo.

Podsjećamo da je zločin otkriven prije nekoliko dana kada rodbina nije mogla stupiti u kontakt s Draganom V. Policija je uhitila F.Z., koja je povremeno čistila stan umirovljenika. Osumnjičena je detaljno opisala događaje tijekom ispitivanja, tvrdeći da je žrtvu ubila u samoobrani nakon što ju je prijetio nožem.Prema njezinom izvješću, F.Z. je došla u stan radi čišćenja, no nakon što ju je Dragan zaprosio za seksualni odnos, odbila je i on ju je prijetio nožem. U strahu, uspjela je doći do staklene boce kisele vode, kojom je napala umirovljenika i ukrala mu nož. Prilikom napada, zadobila je ozljede na ruci, ali je uspjela oprati nož i sakriti ga među oprane tanjure. Također, kod sebe je imala dva mobitela umirovljenika.

Susjedi ubijenog opisuju Dragana kao pravog džentlmena koji je uvijek bio nasmijan. “Doselio se ovdje prije nekoliko godina nakon što se umirovio i nakon što mu je supruga preminula. Bio je zubar”, rekla je susjeda.Policija je izvijestila da je motiv zločina bio koristoljublje, a Draganova rodbina je otkrila brutalni zločin nakon što im se nije javljao na pozive. Umirovljenik je pronađen s ozljedama od noža po cijelom tijelu, a istraga je pokazala da je bio izboden kuhinjskim nožem koji je osumnjičena koristila iz kuhinjske ladice.

Preporučujemo