Jučer je obilježena godišnjica smr*i jednog od naših najvećigh i najpoznatijih pjevača, Marinka Rokvića. Upravo tim povodom su se njegova porodica, ali i prijatelji odlučili okupiti na Bežanijskom groblju, gdje je on i ukopan, kako bi pjevač odali počast. Nakon završetka održanog pomena, Marinkov sin i nasljednik u muzici, Nikola Rokvić je odlučio da za omaće medije progovori o uspoemnama na njegovog oca i o danima bez njega.

Nikola Rokvić vjeruje da dvoje mogu postati jedno - Azra Magazin
-Bio je divan roditelj, dobar uzor, kada bilo potrebe strog otac. Pamtiću ga u najlepšem mogućem smislu. On je za sobom ostavio mnogo pesama, ali izdvojio bih „Polomio vetar grane“. Svakodnevno ga spominjemo i mislimo na njega, da mogu da ga vidim rekao bih mu da ga volim. Zvao me je uvek „Majkane moj“. Trudiću se da decu naučim pravim porodičnim vrednostima, kakve je on preneo na mene. On je bio jako emotivan čovek sa pravim načelima. Moj otac je imao širinu za sve ljude, čime god se oni bavili, svima je pristupao na isti način. Dosta je humanitarno pevao, imao je snage za sve- rekao je Nikola.

Nikola Rokvić - Page 3 of 16 - Express
Udovica Marinka Rokvića je nakonj njegove sm*ti nastavila a se bav pisanjem, pa tako nerijetko na svom Instagram profilu odluči da podjeli sa svojim pratiocima svoje citate. Jedan pod njih izdvajamo.

OVO JE UDOVICA MARINKA ROKVIĆA: Slavica je bila njegova najveća ljubav - zbog nje je dva puta išao pred oltar - Express
– Pod teretom tuge i bola postoje samo dva izbora. Plivati ili tonuti… Sve je na nama. Čitavog života vodimo borbu sa sobom, a ova borba nas menja… Onda dopustiš novim radostima, u mom slučaju radosti moje dece i unučića, da oboje život u najlepše boje i tog trenutka se dešava apsurd, više se ne boriš protiv tuge, čak je zavoliš…

Preporučujemo