Svakom od nas se barem jedno u životu desilo da u voći ili povrću koje jedemo i koristimo u našoj svakodnevnici pronađemo crva ili nešto toe slčno. Prije jela je jako važno da se voće ili povrće kojećemo unijeti u naš organizam dobro operemo i pregledmo, posebno ako se daje djeci. Ovo bi trebalo važiti kako za roditelje, tako i za sve zaposlene gdje vaša djeca borave, bilo to škole, vrtići ili bilo koje mjesto gdje vaša djeca borave. U nastavku člank vam donosimo vijest šta se desilo u jednoj ustanovi.

Naime, zosoblje i zaposlenici jedne škole su pronašli neobično stvorenje među svježim bananama u školi Hesvol koje su bile namijenjene učenicima te škole, i svi su ostali bez teksta prizorom koji su doživjeli i kojem su svjedočili. Oni su željeli da podjele banane učenicima koji su bili na času. Zaposleni su odmah ovaj bizarni slučaj prijavili svojim nadležnim organima, a ovaj vodozemac je zadržan na vlažnom mjestu, sve dok istraga nije okončana. Mala žaba je pronađena skrivena u velikoj gomili anana, koje su bile namjenjene učenicima u jednoj od britanskih škola u okrugu Mersisajd. Ovaj vodozemac je prema tvrdnjama prisutnih i očevidaca proputovao više od 10 000 kilometara neprimjećen u transportu od Obale Slonovače do Velike Britanije.

Voće, Povrće, pijaca, Cene, Palilulska pijaca, Banane, Maline

– Niko nije očekivao da ćemo u svežnju banana pronaći malog zelenog slepog putnika. Žaba je putovala čak iz Obale Slonovače, a da je niko nije primetio. Pokupio ju je službenik za zaštitu životinja i nadležne organizacije su preuzele brigu o njoj – navela je Niki Bolton, direktorka pomenute škole.Važan razlog zašto biste banane trebali jesti svaki dan - N1

Preporučujemo